Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Debakl, pak drama. Florbalisté první dva zápasy čtvrtfinále prohráli. O víkendu hrají doma

Po úvodních dvou čtvrtfinálových duelech florbalové extraligy mezi Boleslaví a Libercem vede favorit 2:0. Ale ve druhém utkání Liberec sahal po překvapivé výhře, Boleslav duel získala až v úplném závěru. Další dva zápasy se hrají v Liberci o víkendu a domácí FBC bude chtít sérii zdramatizovat.

První duel Liberec nezvládl a inkasoval debakl 1:10. „V prvním zápase nám asi trochu chyběl takový ten play off mód. Zase jsme i ale kvalitu soupeře osahali a ve druhém zápase už to vypadalo jinak,“ uvedl trenér Liberce Matěj Klucho.

A skutečně. Liberec ve druhém zápase vedl už 5:1 a i když o náskok přišel, o vítězství se pral až do konce. Necelou minutu před koncem domácím výhru vystřelil Tokoš. „Liberec ukázal kvalitu, postoupili přes předkolo a je to dobrý soupeř. My prohráli moc soubojů, v předbrankovém prostoru byli lepší. Musíme si k tomu něco říct a musíme to dělat všichni,“ řekl po druhém zápase domácí střelec Milan Tomašík.

Podle něj bude muset k dalším zápasům Boleslav přistoupit jinak. „Vedeme 2:0, a to je nejdůležitější. Ale průběh si budeme muset probrat a říct si k tomu něco. Takhle když přijedeme v sobotu do Liberce, tak to nemusí dopadnout dobře,“ dodal.

V Liberci se hraje v sobotu a v neděli a domácí by za úspěchem mohla hnát solidně zaplněná hala. „Liberec bude v domácím prostředí velmi těžký soupeř. My se musíme poučit z druhého zápasu. Ale je to play off, a nakonec záleží jen na vítězství, je jedno, jak se k němu dojde. Doufám, že nás přijedou podpořit naši fanoušci, není to daleko,“ doufá trenér Boleslavi Joonas Naava.

Třetí zápas série se hraje v hale Dukly v sobotu v 19:30, čtvrtý pak o den později od 15 hodin.

Ohodnoť článek

Foto FBC Liberec

Štítky fbc liberec, florbal, superliga, čtvrfinále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Debakl, pak drama. Florbalisté první dva zápasy čtvrtfinále prohráli. O víkendu hrají doma  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.