Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Florbalisté na favorita nestačili, v play off končí ve čtvrtfinále

Statečně se liberečtí florbalisté postavili ve čtvrtfinálové sérii proti favoritovi z Mladé Boleslavi. Tým nabitý bývalými i současnými reprezentanty vyhrál s přehledem jen první utkání, v dalších třech jej Liberec hodně potrápil a hned dvakrát mu k vítězství chyběl jen kousek.

FBC nejprve schytal debakl 1:10, ve druhém utkání v Bolesavi už ale sahal po výhře a v prvním domácím utkání zase málem dotáhl manko z 2:5, když v závěrečné power play stihl dvakrát skórovat. V posledním čtvrtém utkání pak vzdoroval dvě třetiny a odešel až v té poslední.

„Jsme na kluky hrdí, za to, co předvedli a jakým florbalem se prezentovali. Byli jsme aktivní, nebyla to vyčekávaná. V prvním zápase bylo vidět, že si tým musí zvyknout na level Boleslavi. Sahali jsme po bodu, nakonec je ale série 0:4. Do budoucna nás to ale posune,“ řekl po vyřazení trenér Liberce Matěj Klucho.

Podle něj sérii rozhodly detaily. „Byly tam momenty, které jsme měli řešit jinak. Náš věkový průměr a odehrané zápasy jsou ale proti Boleslavi úplně jinde, kluci si to musí prožít a některé situace zkrátka zahrát,“ uvedl.

Tým nyní čeká pauza po konci sezony, poté se začne řešit kádr na další sezonu. „Budou pohyby v kádru směrem ven, ale máme vyhlédnuté hráče i směrem dovnitř. Nyní si musíme odpočinout, kluci absolvovali sedm těžkých utkání,“ sdělil Klucho.

Ten se také vrátil k atmosféře v domácích zápasech. „Děkujeme také fanouškům za ty dva domácí zápasy. Moc jsme si to užili, bez nich by to bylo výrazně těžší, nohy už šly ke konci ztěžka. Atmosféra byla elektrizující,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FBC Liberec

Štítky fbc liberec, florbal, superliga, čtvrfinále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté na favorita nestačili, v play off končí ve čtvrtfinále  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.