Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Další úspěch libereckých střelců. Šárka Weisserová a Jakub Hois vystříleli titul Mistr ČR

O víkendu se na armádní střelnici Plzeň-Lobzy uskutečnilo Mistrovství ČR mládeže 2024 ve střelbě ze vzduchových zbraní. Mistrovství se zúčastnili nejlepší dívky a chlapci v kategoriích do 12 let a do 14 let. Střílelo se 30 ran vleže. Za SSK Liberec byli nominováni: v kategorii do 12 let - Šárka Weisserová, Anežka Knoblochová a Jan Plaček, v kategorii do 14 let Jakub Hois a Tobiáš Kafka.

V kategorii do 12 let dívky zvítězila a Mistrem ČR se stala Šárka Weisserová. Přesto, že střílela v mladší kategorii, nastřílela celkově nejlepší výsledek ze všech zůčastněných střelců. Anežka Knoblochová skončila  na 12. místě z 27 soutěžících. Jan Plaček skončil na 14. místě ze 39 soutěžících. Všichni mladí střelci si vystříleli svůj osobní rekord. Družstvo ve složení Weisserová, Knoblochová a Plaček se umístilo na 2. místě. 

V kategorii do 14 let se střílel nejprve základní závod a to v kategorii dívek a v kategorii chlapců. V každé kategorii 8 nejlepších střelců postoupilo do finále. V základním závodu chlapců skončil Jakub Hois na 6. místě a Tobiáš Kafka na 7. místě. Ve finále doprovázeném hlasitou diváckou podporou skončil Tobiáš Kafka na 5. místě, když postupně porazil tři soupeře. Jakub Hois za dramatického průběhu finálového závodu postupně vyřazoval své soupeře, nakonec o 0,2 bodu porazil posledního soupeře, zvitězil a stal se Mistrem ČR. Ceny medailistům předal mistr světa a účastník letošní olympiády Petr Nymburský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SSK Liberec

Štítky ssk liberec, střelci, liberec, střelba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další úspěch libereckých střelců. Šárka Weisserová a Jakub Hois vystříleli titul Mistr ČR  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.