Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Úspěch střelců z Libereckého kraje na olympiádě mládeže. Vystříleli stříbro a bronz

Mládežnickou olympijskou medaili na Olympiádě dětí a mládeže v Českých Budějovicích minulý týden nejprve vystřílel Petr Miroslav Trnovský, který v kategorii jednotlivců bojoval o první místo, nakonec byl po velmi těsném skóre dekorován stříbrem. Po úterním úspěchu čekala tohoto závodníka klubu SSK Liberec ještě čtvrteční soutěž dvojic. V té se po základním závodě, ve kterém se úvod nevydařil Kristýně Palanové z jabloneckého klubu LOYD, dvojice našeho kraje ocitla díky Petrovi v souboji o bronz. Ve finálovém souboji dvojici podržela naopak Kristýna.

Za skvělého fandění, ke kterému přispěli i sportovní referenti Krajského úřadu Libereckého kraje, mohli diváci shlédnout napínavé utkání naší dvojice se závodním duem z Jihomoravského kraje.

V základním závodě jednotlivců činil Petrův nástřel 410 bodů, což ho posunulo do finálového boje, kam postupuje 8 nejlepších střelců. Kristýna bojovala s technickým problémem a skončila na 11. místě s 395,9 bodu.

Na počátku závodu dvojic musela Kristýna po úterním nevydařeném závodu překonat obavy a nervozitu. Petr v základním závodě dvojic skončil na 2. místě s 309,7 bodu, Kristýna s první nevydařenou položkou na 18. místě s 295,6 bodu. Jako tým skončili v závodním závodu na 3. místě s 605,3 bodu za týmem Jihomoravského kraje (2. místo 608,8 bodu) a Plzeňského kraje (1. místo 612,2 bodu). Na 4. místě v základním závodu skončil tým Olomouckého kraje (602,8 bodu), ve kterém výborně střílela Marie Piňosová. Tým Libereckého kraje bojoval o bronz se střelci Olomouckého kraje. Kristýna tentokrát zabojovala a společně s Petrem bronz vystříleli. Petr tak do klubu přivezl z olympiády ještě bronzovou medaili.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SSK Liberec

Štítky odm, liberecký kraj, střelci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěch střelců z Libereckého kraje na olympiádě mládeže. Vystříleli stříbro a bronz  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.