Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

V Liberci skončily České akademické hry. Domácí univerzita na pátém místě

Už dvaadvacáté České akademické hry tentokrát přivítal Liberec a místní technická univerzita. Ta v konkurenci osmatřiceti vysokých a vyšších odborných škol z celé země nakonec bere celkové páté místo za zisk dvaceti medailí – pěti zlatých, šesti stříbrných a devíti bronzových.

„Pořadatelská Technická univerzita v Liberci obsadila krásné páté místo. Je to pro sportovce TUL historický úspěch, poslední roky jsme na Českých akademických hrách končili tak na 14., 15. místě. To je výrazný posun a ještě k tomu na domácí půdě," uvedl Jan Charousek, předseda organizačního výboru Českých akademických her 2024.

Vítězství si připsala Univerzita Karlova v Praze, druhé místo obsadil výběr Masarykovy univerzity a na třetím místě se umístilo České vysoké učení technické v Praze. „České akademické hry byly počtem sportujících největší sportovní událostí v Libereckém kraji posledních let. Sportovkyně a sportovci TUL rozhodně ostudu neudělali a věřím, že my jako organizátoři také ne,“ dodal.

Závodilo se v celkem jednadvaceti sportech – od atletických či plaveckých závodů až po  šplh na laně. „Z letošních Českých akademických her mám velkou radost. Počasí vyšlo skvěle, celý organizační tým tikal jako hodinky a díky tomu si sportovci mohli užívat všechny soutěže naplno. Je skvělé, že si na této akci mohou výkonnostní sportovci porovnat své síly s profesionály. Velice mě také těší, že nedošlo k žádným vážným zraněním,“ dodal Charousek.

Za libereckou univerzitu získala jednu ze zlatých medailí dvaadvacetiletá reprezentační šermířka Veronika Bieleszová. V kordu suverénně vyhrála všech devět zápasů. „Jsem po turnaji hodně unavená, ale mám velkou radost. O to větší, že jsem zvítězila na své domovské univerzitě. Jsem moc ráda, že jsem mohla reprezentovat TULku a přinést jí zlatou medaili,“ uvedla juniorská mistryně Evropy z roku 2020.

Zlato vybojoval ještě tým TUL v soutěži pohybových skladeb, plavkyně Tereza Grusová v závodu na 50 m znak, štafeta mužů 4 x 400 ve složení Jakub Kolín, Petr Synáček, Vojtěch Špetlík, Jakub Zajíček. Atlet Petr Synáček získal také 1. místo v překážkovém běhu na 400 m.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto TUL

Štítky české akademické hry, liberec, tul

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci skončily České akademické hry. Domácí univerzita na pátém místě  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.