Počasí dnes27 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Na olympiádu do Paříže se nominovalo 113 českých sportovců

Nominaci na olympijské hry v Paříži si vybojovalo 113 českých sportovců. K uzávěrce přihlášek tým oficiálně doplnili atleti Petr Meindlschmid a Tomáš Habarta. Na setkání s novináři to uvedl Český olympijský výbor.

Nominace schválená plénem ČOV měla původně 111 členů, ale očekávalo se doplnění. Na hry se nakonec dostali také dálkař Meindlschmid a národní rekordman v běhu na 3000 metrů překážek Habarta. Oba finalisté nedávného mistrovství Evropy v Římě se posunuli na postupové pozice v žebříčku po odhlášení některých atletů umístěných před nimi. Jejich zařazení do atletické výpravy už v minulém týdnu oznámil český svaz.

"Aktuálně je na seznamu 113 jmen sportovců, z čehož je tedy jeden náhradník týmu kordistů. Vlastně 112 plus jedna, což jsme si tak úplně nemysleli, že když tam nebudeme mít týmové sporty, tak že se dostaneme na tato čísla. Je to hodně i díky tomu, že hodně atletů prošlo rankingem a dostali se v poslední možné fázi do toho počtu třiceti," řekl sportovní ředitel ČOV a šéf mise Martin Doktor.

"O půlnoci se stav, který tam budeme mít, zaznamená a už se s tím nedá nic dělat. Od teďka už se veškeré výměny z důvodu nějakých, nedej bože, zdravotních komplikací musí řešit procesem, kdy s tím musí souhlasit čtyři instituce. Kromě nás MOV, organizační výbor a mezinárodní federace," dodal Doktor k dnešnímu finálnímu odeslání jmenovité nominace.

Olympijské hry v Paříži se skuteční od 26. července do 11. srpna.

Žádný kolektivní sport se nekvalifikoval stejně jako před osmi lety v Riu de Janeiro, kde byla výprava se 105 členy nejmenší v historii samostatného Česka. Rekord naopak drží Atény, kam v roce 2004 odjelo 142 reprezentantů.

Pod pěti kruhy bude startovat třicet českých atletů. Jedenáct zástupců má kanoistika, sportovní střelba devět, tenis osm, cyklistika sedm, veslování šest, plavecké sporty a šerm pět, badminton, moderní pětiboj a plážový volejbal čtyři a jachting s judem tři.

Po dvou sportovcích bude reprezentovat v golfu, jezdectví, lukostřelbě a taekwondu. Po jednom zastoupení mají sportovní gymnastika, sportovní lezení, stolní tenis, triatlon, vzpírání a zápas.

Soutěže střelců se neuskuteční v Paříži, ale v téměř 300 kilometrů vzdáleném Chateauroux. Daleko od centra her bude závodit také trojice jachtařek, olympijská regata se uskuteční v Marseille.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Český olympijský tým

Štítky Sport, olympijské, ČOV, nominace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na olympiádu do Paříže se nominovalo 113 českých sportovců  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.