Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Atletický stadion v Turnově má nový povrch, dnes a zítra ho čeká lajnování drah

Nového povrchu se v červenci dočkal atletický stadion v Turnově, použito na něj bylo 20 tun granulátu. Dnes se stadion ještě na dva až tři dny atletům kvůli lajnování drah uzavře. Poté už tam budou moci opět trénovat.

Retoping, neboli renovace polyuretanového povrchu, probíhal na atletickém stadionu v Turnově od 8. července 2024. Odborná firma, která se prací ujala, nejprve celý atletický ovál, včetně všech vnitřních částí, umyla. Teprve potom se vrhla na renovaci povrchu.

„Nejvíce poškozené sektory firma vyřezala a vyměnila. Na opravená místa poté na černý základní podklad nanesla stěrku a následně penetrační nátěr, který celý povrch uzavřel,“ popsal technik Městské sportovní Turnov Pavel Mikeš. Předposlední červencový týden pak došlo na finální pokládku povrchu, na který bylo použito na 20 tun granulátu.

„Od zítřka máme v plánu lajnování povrchu, po němž bude atletický ovál kompletně připraven na další užívání. Lajnování bude trvat dva až tři dny, v závislosti na počasí a během něj zůstane stadion atletům uzavřen. Hned jak budou dráhy nalajnovány ale všechny sportovce zase rádi přivítáme,“ dodává Pavel Mikeš.

Obnova povrchu atletického stadionu v Turnově je vyčíslena na zhruba 4 miliony a 600 tisíc korun. Financována bude ze tří zdrojů – z městského rozpočtu, z rozpočtu Libereckého kraje a z Národní sportovní agentury.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Městské sportovní Turnov

Štítky sport, atletika, ovál, Turnov, povrch, obnova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Atletický stadion v Turnově má nový povrch, dnes a zítra ho čeká lajnování drah  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.