Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Liberecký stolní tenista Jiří Suchánek si z paralympiády v Paříži odváží stříbro

Stříbrnou medaili si nakonec po dnešním finálovém zápase ve dvojhře stolního tenisu odváží z Paralympijských her v Paříži liberecký stolní tenista Jiří Suchánek. V odpoledním zápase podlehl za 31 minut polskému reprezentantovi Rafaelu Czuperovi 1:3 na sety. Česká paralympijská výprava má díky stříbru Jiřího Suchánka už sedm medailí.

Finálový zápas začal liberecký stolní tenista prohraným prvním setem 6:11, ve druhém setu ale skóre na sety výhrou 11:8 srovnal. V dalších dvou setech už ale polskému soupeři čelit nedokázal a Czuper je vyhrál v poměru 11:8 a 11:6. „Se svým výkonem jsem spokojený, že jsem došel tak daleko. Když jsem včera vyhrál semifinále a viděl jsem los, věděl jsem, že mě čeká těžký soupeř. Odvedl jsem ale dobrou práci,“ uvedl bezprostředně po finálovém zápase Jiří Suchánek.

"Před finále jsme na tom byli s motivací stejně. Ani jeden z nás zatím neměl zlato z paralympiády. A stejně jako já věděl Czuper, že je to jeho velká šance. Statistiky ale mluvily spíše pro něj, co se týče medailí a dalších úspěchů, takže byl na koni. Ale i já jsem si věřil. Tím, že jsem byl papírově slabší a on mi herně úplně nesedí, jsem musel jít do rizika, jinak by mě roznesl. Zápas to nebyl špatný a odcházím se zvednutou hlavou,“ dodává Suchánek. Ostatně stříbrná medaile z paralympiády je jeho největším sportovním úspěchem v dosavadní kariéře, v předchozích paralympijských hrách v Riu de Janeiru a v Tokiu vybojoval dvakrát bronz.

„Měl jsem tady na hrách v Paříži neuvěřitelnou podporu. Rodinu, přátele, organizační tým. Na finále přišli i další sportovci naší reprezentace. Chci jim moc poděkovat, to oni mě dotáhli až tam, kde jsem,“ uzavřel emotivní vyjádření po zápase Jiří Suchánek.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Českého paralympijského týmu

Štítky paralympiáda, medaile, Paříž 2024, stolní tenis, ČR, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký stolní tenista Jiří Suchánek si z paralympiády v Paříži odváží stříbro  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.