Počasí dnes21 °C, zítra26 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Liberecký kraj dá letos na podporu sportu rekordních 50 milionů

Liberecký kraj dá letos na podporu sportu a tělovýchovy přes 50 milionů korun, je to nejvyšší podpora v jeho historii. Loni podpořil kraj sportovní akce a kluby 30 miliony korun a stejná částka byla v rozpočtu i letos, nakonec ale přidá kraj dalších 20 milionů korun.

Peníze chce rozdělit ještě letos na podzim, protože je dlouhodobým zájmem kraje podporovat sportování dětí a mládeže, řekl dnes hejtman Martin Půta (STAN).

Šéfové tří největších sportovních klubů v Libereckém kraji se před týdnem obrátili na představitele svých měst i kraje se žádostí o finanční podporu mládežnického sportu. Předseda jabloneckého fotbalového klubu Miroslav Pelta, jeho liberecký kolega Ludvík Karl i šéf libereckých Bílých Tygrů Petr Syrovátko označili ve společném prohlášení situaci s financováním sportu mládeže v regionu za kritickou. Nový dotační program však není podle hejtmana reakcí na jejich výzvu.

"O zvýšení podpory jsme na kraji diskutovali už od loňského roku a díky přebytku loňského hospodaření jsme mohli teď peníze přidat," řekl Půta. Peníze navíc rozhodně podle něj nepůjdou pouze fotbalistům nebo hokejistům. "Pevně doufám, že na podporu dosáhnou i další, neméně významní a úspěšní sportovci. Máme například výborné novoborské šachisty, českolipské plavce, skvělé jablonecké biatlonisty či liberecké lyžaře, judisty, tenisty a mnohé další. Ti všichni mají možnost na peníze dosáhnout," uvedl hejtman.

Podle krajské radní pro sport a tělovýchovu Aleny Losové (Změna pro Liberecký kraj) bude nový dotační program zaměřen na podporu sportovních aktivit dětí a mládeže v těch sportovních klubech, které dosahují výsledků a reprezentují kraj v nejvyšších soutěžích jednotlivých sportovních svazů. O podmínkách programu bude příští týden jednat výbor pro sport a tělovýchovu, schválit ho musí ještě na konci srpna krajští zastupitelé.

Zdroj: ČTK

Štítky Liberecký kraj, sport, peníze, Martin Půta, Starostové a nezávislí, Miroslav Pelta, Ludvík Karl, Petr Syrovátka, Alena Losová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kraj dá letos na podporu sportu rekordních 50 milionů  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.