Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Filip Mrůzek na Ypsilonce ovládl golfový šampionát v jamkovce

Potřetí za sebou se Filip Mrůzek stal vítězem šampionátu PGAC ve hře na jamky. V napínavém souboji ve středu na liberecké Ypsilonce porazil Stanislava Matuše a získal osmikilový pohár Moser.Třetí skončil Liberečák Ondřej Lieser.

 

Třetím dnem ve středu vyvrcholila soutěž v golfové jamkovce. O třetí místo si to nejprve rozdali dříve místní Ondřej Lieser se slovenským borcem Jurajem Zvaríkem, který se zde potkal se skvělou formou. Lieser nakonec prodal své dlouholeté zkušenosti s místním nelehkým resortem a po 18 jamkách mohl svým příznivcům poslat oslavné gesto.

Boj o mety nejvyšší se tradičně rozhoduje na 36 jamek a nejinak tomu bylo i tady. Velmi dlouho vypadal souboj Stanislava Matuše, aktuálně vedoucího muže Order of Merit Czech PGA Tour s loňským jamkovkovým šampionem Filipem Mrůzkem nerozhodně, ale nakonec Mrůzek pro sebe rozhodl na 16. jamce druhé rundy. Rozhodla větší psychická odolnost, možná mu k větší pohodě přispělo použití caddyho, každopádně měl ze svého dalšího vítězství v této nelehké disciplíně opravdu radost. 

Nejtěžší, co jsem kdy hrál

„Mám radost, že jsem to dal potřetí v řadě! Hrálo se mi tady dobře, aniž bych chtěl snižovat svého finálového soupeře, tak jsem se nejvíc nadřel s Ondrou Lieserem. Došli jsme svou rundu -5 a -6, což tady není rozhodně běžné. Dnes považuji za rozhodující moment 14. jamku druhého kola, kdy jsem poprvé použil driver a hrál 260m carry naslepo přes les. Druhou jsem mohl jít na green a bylo z toho snadné birdie. Důležitá byla i první rána na tříparové šestnáctce, po níž jsem věděl, že je rozhodnuto (Staňa potřeboval na všech posledních jamkách skórovat a první rána mu k tomu zrovna nevyšla). I díky počasí byla letošní jamkovka nejtěžší, co jsem kdy hrál. S mým caddiem Michalem jsme před jamkovkou udělali kus práce a evidentně se to vyplatilo. Teď už jen formu prodat na Czech Masters a potom na Kvalifikační škole do European Tour," řekl Filip Mrůzek po skončení hry.

Poražený finalista Stanislav Matuš středeční hru hodnotil následovně: „První osmnáctku jsme dnes s Filipem hráli hodně podobně, mně ale moc nešly putty. Filip měl skvělou sérii mezi 10. a 12. jamkou, po které byl tři pod. Ve druhé osmnáctce jsem byl trochu rozhozený, nečekal jsem tak dlouhou pauzu mezi koly. První a třetí jamku jsem tu měl vyhrát, Filip se dostal do složitých situací, ale vždycky mě dokázal „vyskvérovat“, a to, jak se z toho vždycky dostal, mě zaskočilo. Po 26 jamkách jsem vedl o jednu, ale to bylo z mé strany vše. Nevím čím to, ale pak už jsem vůbec nic nedal, zcela mi odešly rány wedgemi. Filip si pak už hrál svůj rytmus, a to mu stačilo ke skórování. Za to, že jsem dnes nevyhrál, může můj golf."

Další turnaj opět na Ypsilonce

Turnaj Czech PGA MatchPlay Championhip proběhl od 16 . do 19. srpna v areálu liberecké Ypsilonky. Celková dotace činila 250 tis. Kč, z čehož si vítěz odnesl rovných 80 tisíc. Další turnaj série Czech PGA Tour se uskuteční také na Ypsilonce, v termínu 22. – 25. srpen pod názvem Oaza Energo Czech PGA StrokePlay Championship.

Štítky Studio Ypsilon, golf, Ondřej Lieser, PGA European Tour, D+D Real Czech Masters

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filip Mrůzek na Ypsilonce ovládl golfový šampionát v jamkovce  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.