Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Dalších 6 milionů od města si rozdělí 58 sportovních klubů

Po včerejších dvaceti milionech od kraje si na šest desítek sportovních klubů v Liberci nejspíš rozdělí dalších šest milionů od města. Správní rada ukrojila další část z celkových 10 milionů korun, vyčleněných v letošním roce na podporu sportu v Liberci. Návrh na přidělení dotací již schválili liberečtí radní. V září se materiálem budou zabývat zastupitelé.

„Druhá letošní výzva na podávání žádostí o dotace se týkala podpory pravidelné sportovní činnosti libereckých klubů. Na odbor sportu a cestovního ruchu dorazilo v řádném termínu celkem osmapadesát žádostí a žádná z nich nezůstala bez dotace. Zamítnuta byla jen jedna žádost, která přišla po uzávěrce,“ uvedl primátor Tibor Batthyány, který je předsedou Správní rady Sportovního fondu.

Nejvyšší dotaci, a to 509 550 korun, získala TJ Lokomotiva Liberec 1. Třísettisícovou hranici dotace pak přesáhl taneční klub A STYL (374 250 korun) a florbaloví Draci FBC Liberec (373 500 korun).

Až na jedinou výjimku posuzovala správní rada všechny došlé žádosti podle bodového hodnocení. Bez něj hodnotila pouze žádost místní Asociace školních sportovních klubů ČR, která sdružuje sportovní kluby základních škol. Ta získá dotaci ve výši 150 000 korun.

V předešlé dotační výzvě, vyhlášené na podporu veřejných jednorázových, náborových a propagačních akcí, rozdělilo město 1 232 100 korun. Členové správní rady Sportovního fondu tehdy projednali 112 došlých žádostí a dotaci přidělili 89 z nich. Za stejným účelem budou radní rozdělovat peníze i v září.

Štítky sportovní klub, dotace, Liberec, správní rada, Tibor Batthyány, TJ Lokomotiva Liberec, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dalších 6 milionů od města si rozdělí 58 sportovních klubů  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.