Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Gryf sbírá medaile a chystá se na mistrovství ČR i světa

Ve velkém stylu zahájil závodní sezónu liberecký oddíl karate Gryf. Ze tří mezinárodních turnajů během dvou víkendů přivezl 11 medailí a také ocenění pro TOP závodníka závodu. Účast v těchto prestižních soutěžích je součástí přípravy na prosincové Mistrovství ČR a také na Mistrovství světa v Jakartě, kam je nominován Matěj Říha. Hned na prvním mezinárodním turnaji po letní pauze, který se uskutečnil v Budapešti, získal oddíl dvě bronzové medaile: Matěj Říha ji vybojoval v kategorii kata junioři a Lukáš Cyprián v kategorii kumite starší žáci +55 kg.

První říjnový víkend pak patřil turnaji v irském Carlow a prestižní Euro Grand Prix v Plzni. V Irsku se Libereckým opravdu dařilo, celkem z ostrova přivezli 2 zlaté (František a Václav Chudoba), 4 stříbrné (Tomáš Dittrich, Jakub Kočí, Matěj Štěpán, Ondřej Blín) a 2 bronzové medaile (Filip Dittrich, Vojtěch Boura). František Chudoba získal navíc trofej pro nejlepšího závodníka turnaje. „Tři naši borci byli také vybráni do týmu celého světa, který se utkal s týmem Carlow – a výsledkem bylo 1. místo,“ chválí své svěřence trenérka Tereza Matějková. V Plzni zase potvrdil svou formu katař Matěj Říha, který získal 3. místo.

Gryf míří na mistrovství ČR i světa

„Celá oddílová příprava směřuje na prosincové Mistrovství ČR, tedy kromě Matěje Říhy, který se připravuje na Mistrovství světa,“ vysvětluje Tereza Matějková. „Proto se během podzimní sezóny účastníme co nejvíce soutěží, aby naši závodníci získali hodně zkušeností a také potřebnou sebedůvěru. Nyní nás v rámci přípravy čeká ještě několik mezinárodních i českých turnajů a také oddílové soustředění.“ Mistrovství světa se uskuteční 12.-15. listopadu v indonéské Jakartě, Mistrovství ČR ve dnech 5.-6. prosince v Ostravě.

Napsala redakce

Štítky Česko, mistrovství světa, Jakarta, Budapešť, František Chudoba, Plzeň, Hrabství Carlow, Grand Prix, Irsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gryf sbírá medaile a chystá se na mistrovství ČR i světa  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.