Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Pavlovický areál přivítá mistrovství republiky v americké verzi ploché dráhy

Řvoucí motory, vůně benzínu, oblaka prachu a adrenalinové závodění. V sobotu kolem třinácté hodiny se otevřou brány plochodrážního stadionu v Pavlovicích. Ten přivítá jeden ze závodu mistrovství republiky v takzvaném flat tracku. Jde o americkou verzi ploché dráhy. Jezdí se na odlišných strojích než jsme zvyklí, přesto, nebo právě proto to ale bude stát za to.

Flat track je v našich končinách stále trochu nováčkem. Jde o závody motocyklů podle vzoru ploché dráhy. Ale nejezdí se takovými speciály, jak v klasické ploché dráze. Konkurenceschopný stroj pořídíte už kolem sta tisíc korun. Není potřeba žádný velký tým, podle závodníků si na většinu věcí vystačí prakticky sami.

„Pro zdejší diváky je nejznámějším jménem ze startovní listiny Pavol Pučko, který v minulosti brázdil ovály na klasické ploché dráze a díky svému povolání získal přezdívku "Nejrychlejší pražský pošťák".  Ze zahraničních borců je asi nejznámějším jezdcem Emanuele Marzotto, který se také představí na našem stadionu,“ zve na webu libereckých plochodrážníků Věroslav Kollert.

Brány se otevřou už kolem třinácté hodiny, ve čtrnáct se začne závodit.

Autoři | Foto motorkari.cz

Štítky plochá dráha, Pavlovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavlovický areál přivítá mistrovství republiky v americké verzi ploché dráhy  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.