Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brány pohárové Evropy zůstanou Slovanu zapovězeny. Poslední šanci mu vzal Zlín

Postup do Evropské ligy z domácího poháru, podobně jako v roce 2015, se letos nebude opakovat. Fotbalisty Slovanu vyřadil ve čtvrtfinále Zlín, který libereckým vzal také jedinou reálnou šanci na postup do evropských pohárů. Liberečtí se sice ujali v prvním poločase vedení 1:0, nakonec ale prohráli 2:4 v prodloužení.

Slovan se ujal vedení už po jedenácti minutách díky tragické spolupráci Gajiče a Švengra. Brankář Zlína vyběhl v moment, kdy mu srbský obránce přihrával. Prudká nahrávka ho jen minula a dokutálela se až za brankovou čáru.

V druhém poločase fotbalisty Liberce posílil obránce Jan Polák. Odchovanec Slovanu se do severočeského celku vrátil po pěti letech. Osmadvacetiletý Polák hrál naposledy za třetiligové italské Cremonese, kde na konci února skončil a stal se volným hráčem. Na svou „premiéru“ v dresu Slovanu ale nebude vzpomínat v dobrém.

Sen o postupu se začal rozplývat už v padesáté minutě. Mikula fauloval Beuguela a nařízenou penaltu Vukadin Vukadinovič bez problému proměnil.

O pět minut později bylo ještě hůř. Robert Matejov napřáhl z více než dvaceti metrů a parádní ránou rozvlnil síť Hladkého podruhé.

Liberečtí s reakcí dlouho neotáleli. Radek Voltr se po přímém kopu ujal míče a z otočky ho poslal k tyči, kam brankář Zlína nedosáhl.

Do konce regulérní hrací doby se už na výsledku nic nezměnilo a tak více než 1500 prokřehlých diváků čekalo na dvakrát 15 minut prodloužení.

V něm hosté zasadili libereckým dva rozhodující údery. Nejprve Živulič našel s Diopu, který narazil balon na nohu Holíka. Ten přízemní střelou poslal balon za záda Hladkého a poslal Zlín opět do vedení. V úvodu druhého nastavení zpečetil postup Zlína Kopečný, který mířil k tyči a uzavřel skoré na 2:4.

O postup do finále MOL Cupu se tak utkají Opava, Zlín, Mladá Boleslav a lepší ze zápasu Slávie a Karviná.

FC Slovan Liberec - Fastav Zlín - 2:4 (1:0)

Branky: 10. Gajič (vl.), 60. Voltr - 52. Vuladinovič (pen.), 57. Matejov, 95. Holík, 119. Kopečný. Rozhodčí: Houdek - Flimmel, Kožár. ŽK: 62. Kúdela, 111. Souček - 35. Jugas, 100. Hnaníček, 103. Holík, 111. Švenger. Diváci: 1527

Sestavy: Liberec: Hladký - Mikula, Kúdela (C), Karafiát (46. Polák), Bartošák (93. Obročník) - Souček - Ekpai, Ševčík, Potočný, Vůch - Voltr (86. Bartl). Zlín: Švenger – Pazdera, Jugas (C), Gajič, Matejov – Hnaníček – Vukadinovič (115. Bartolomeu), Traore (107. Kopečný), Živulič, Holík – Beauguel (93. Diop).

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky PSG Zlín, FC Slovan Liberec, Evropa, Evropská liga UEFA, Róbert Matejov, Radek Voltr, Bílí Tygři Liberec, Jan Polák, FK Mladá Boleslav, MOL Cup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brány pohárové Evropy zůstanou Slovanu zapovězeny. Poslední šanci mu vzal Zlín  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.