Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Slovan i přes vyloučení Pulkraba vybojoval bod s pražskou Slavií

, aktualizováno 22. dubna 2018, 21:45

Pohledný fotbal plný šancí, příjemné počasí a téměř vyprodaný stadion. Kdo si našel v neděli večer cestu na stadion U Nisy, nemohl litovat. Liberečtí byli proti pražské Slavii hned několikrát blízko vstřelení branky, nakonec ale museli brát zavděk bezbrankovou remízu, která je posunula bod za příčky zaručující pohárovou Evropu.

Jako první se do šance dostal Slovan už po čtvrthodině hry. Matěj Pulkrab si na levé straně hezky vyměnil míč s Wiesnerem. Dostal se až do vápna, kde jeho střelu zblokoval Michael Ngadeu na roh.

V závěru prvního poločasu zahrozila i Slavie. Radek Příhoda nechal citlivě výhodu a Josef Hušbauer nastřelil vzdálenější tyč liberecké svatyně.

Jak aktivně ukončila Slavie první poločas, tak začala i ten druhý. Per Egil Flo si hezky vyměnil míč se Sýkorou. Z levé strany poslal prudkou přihrávku po zemi na Tecla. Ten ve skluzu na míč jen těsně nedosáhl. Síť za zády brankáře Hladkého se rozvlnila po hodině hry. Rozhodčí ale branku neuznal pro ofsajd.

Po vzoru nedáš dostaneš mohl po pár minutách rozhodnout Slovan. Wesley Da Silva si tělem pohlídal míč a předložil ho Potočnému za velké vápno. Jeho jedovatý projektil jen těsně minul hostující branku.

Nepříjemná situace pro domácí přišla v sedmasedmdesáté minutě. Druhou žlutou a následně červenou kartu za zbytečné dojetí šlapákem dostal Matěj Pulkrab, který při závěrečném tlaku hostí oslabil svým vyloučením Slovan. "Matěj Pulkrab oslabil tým. Je to chyba. Viděl jsem, že karty chodí jedna za druhou, takže dalo se to očekávat. U Pulkyho jsem to ale nečekal, myslel jsem, že si to ohlídá. Hrát proti Slavii v deseti je komplikované, je to špičkový tým. Ubralo nám to sílu směrem nahoru, ale měli jsme tam zase náznaky protiútoků," shrnul trenér Slovanu David Holoubek.

Do konce utkání se na výsledku už nic nezměnilo a liberečtí se tak přiblížili pohárovým příčkám. Na čtvrtou Spartu ztrácí jediný bod. V příštím kole čeká fotbalisty Slovanu derby s Jabloncem. "Zklamání to určitě není, před zápasem bych bod bral. Dohrávali jsme v deseti, Slavia měla velkou šanci s tyčkou, pak se zkoumal na videu gól. I když do zápasu jdete s cílem vyhrát, remízu bereme. Umíme hrát ještě líp, ale když hrajeme líp, ztrácí se nám z toho agresivita a větší nasazení. Teď jsme se snažili hrát hodně agresivně, což bylo vidět. Bylo spoustu žlutých karet, hodně soubojů," dodal trenér Slovanu.

FC Slovan Liberec - SK Slavia Praha 0:0

Žluté karty: 26. Coufal, 39. Folprecht, 56. Kerbr, 69. Hladký - 27. Tecl, 34. Ngadeu, 41. Sýkora, 63. Danny, 74. Hromada, 86. Kúdela, 88. Souček, 90. Bořil, Červené karty: 78. Pulkrab, Rozhodčí: Příhoda - Blažej, Horák
Diváci: 9290

FC Slovan Liberec: Hladký - Coufal (C), Karafiát, Mikula, Kerbr - Wiesner, Folprecht, Breite (84. Kačaraba), Potočný (75. Pilař) - Ševčík (59. Da Silva) - Pulkrab. SK Slavia Praha: Kolář - Bořil, Jugas, Ngadeu (73. Kúdela), Flo - Souček (C) - Stoch, Hromada (82. Škoda), Hušbauer (50. Danny), Sýkora - Tecl

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Liberec, fotbal, FC Slovan Liberec, SK Slavia Praha, Matěj Pulkrab, Evropa, Lužická Nisa, Josef Hušbauer, Radek Příhoda, AC Sparta Praha, FK Baumit Jablonec, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan i přes vyloučení Pulkraba vybojoval bod s pražskou Slavií  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.