Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V létě jsme uvažovali, že Rondiče pošleme na hostování, řekl o střelci vítězné branky trenér Hoftych

Hubené vítězství nad Zlínem trenér Slovanu Pavel Hoftych bral. „Určitě nepatří do spodní poloviny tabulky,“ řekl po utkání. Na tiskové konferenci hovořil také o střelci vítězné branky Imadu Rondičovi nebo o Michalu Faškovi, který hrál poprvé ligu od začátku.

Jak byste zhodnotil výhru nad Zlínem?
Zlín má velmi kvalitní mužstvo vedené zkušeným trenérem. Hráli velmi dobře, hlavně v prvním poločase nám dělali obrovské problémy a nedokázali jsme pokrývat jejich střed. Stoperská dvojice a beci s gólmanem to všechno vykryli. Zlín ale byl v první půli lepším mužstvem. Ve druhém jsme postupným střídáním dosáhli oživení hry a vstřelili jsme důležitou branku. Zápas spíš směřoval k remíze. Jsem rád, že po remíze s Budějovicemi jsme dokázali vyhrát.

Jaký platí přístup na Rondiče?
Rondič je svůj, je s ní hodně srandy. Je to fajn kluk. Vysvětlovali jsme si nějaké věci, od mládí byl učený hrát jako útočník spíš sám na sebe a moc nepřihrávat. Potřebovali jsme do něj dostat, aby hrál týmově. Teď ho musím pochválit, kluci ho mají rádi a on s nimi dobře spolupracuje. Je na správné cestě, srovnal se a ví, co po něm chceme.

Milan Knobloch musel do brány po zranění Filipa Nguyena

Kdy se změnil jeho přístup?
Je to cíleným tlakem od nás na něj. V létě jsme uvažovali, že ho pošleme na hostování, on se tomu bránil a chtěl se tady o to porvat.  

Michal Faško hrál poprvé od začátku. Jak se vám líbil jeho výkon?
Pro Michala to byl těžký zápas. Zlín hrál velmi dobře. První poločas jsme byli zpomalení. Michal ale ukázal dobré momenty při práci s míčem. I proto jsme ho sem brali, vím, že to je šikovný fotbalista. Věříme, že bude větším a větším příslibem.

Co Kamso Mara? Stáhli jste ho v poločase i kvůli obavě z vyloučení?
Kamso zvolil agresivnější způsob hry než na podzim. Měl žlutou kartu a několik dalších soubojů, které smrděly tvrdším faulem. Raději jsme ho sundali, aby nedostal červenou.

Jak důležitá je výhra s ohledem na další program týmu?
Před koronavirem jsme byli v dobrém rozmaru a na Zlín jsme se těšili, pak byl zápas odložen a museli jsme na něj čekat. Teď to bylo tři dny po zápase s Budějovicemi. Pro nás jde o důležité tři body.

Jakub Jugas odehrál ve Zlíně sedm sezon

Filip Nguyen se při zápase zranil. Jak je na tom?
Pořád si děláme srandu z trenéra Marka Čecha, že brankáři málo běhají. Filip se vydal na dobrodružství a pravděpodobně si natáhl zadní sval. Je to pro nás signál, že musíme brankářům dát kondičního trenéra, aby víc běhali a věděli, na jakou vzdálenost se mají vydávat (úsměv). Ale věříme, že Filip bude v pořádku. 

Jste spokojeni s tím, jak jste zareagovali na průběh hry?
Minule jsme nestřídali kvůli zimě, dneska střídání mužstvu prospěla a týmu pomohla.

Kromě gólu jste nevystřelili na bránu. Není to v domácím zápase málo?
Zlín pro mě není mužstvo z druhé poloviny tabulky, je to velmi dobré mužstvo. Snaha byla, chtěli jsme střílet a zakončovat, měli jsme tam několik pozic. A musím pochválit i Zlín, který dobře bránil.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan liberec, hoftych, zlín, trenér, FC Fastav Zlín, Pavel Hoftych, FC Slovan Liberec, Filip Nguyen, SK Dynamo České Budějovice, Instagram, Marek Čech, Jakub Jugas, Michal Faško

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V létě jsme uvažovali, že Rondiče pošleme na hostování, řekl o střelci vítězné branky trenér Hoftych  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.