Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Došla nám šťáva, hodnotí konec sezony trenér Slovanu Hoftych. Končí Sadílek nebo Pešek, má se vrátit Gebre Selassie

Přestože fotbalisté Liberce nakonec nedosáhli na evropské poháry a v lize skončili na šestém místě, považuje jejich trenér Pavel Hoftych uplynulou sezonu za úspěšnou. Ocenil fakt, že Slovan dostal tři hráče do národních týmů a na podzim si zahrál skupinu Evropské ligy. Severočeši přijdou o několik opor včetně reprezentanta Jakuba Peška, Hoftych však věří, že se podaří přivést náhrady. V druhé polovině týdne ho čeká schůzka s jednou z možných posil Theodorem Gebre Selassiem.

Liberečtí bojovali o páté místo, které jako poslední zaručilo účast v pohárech, sezonu však zakončili sérií pěti ligových zápasů bez vítězství a domácí prohrou 1:2 s Olomoucí. „Sezonu nebudu hodnotit podle posledních několika zápasů. Ve finále se k nám štěstí mohlo přidat, kdybychom třeba porazili Spartu. Sezonu hodnotím jako úspěšnou, nejen z pohledu Evropy a konečného umístění a boji až do posledního kola, ale i tím, že se nám tři kluci dostali do nároďáků. To je na Liberec fantastický počin," řekl Hoftych v nahrávce pro média.

„Všichni bychom chtěli být v pohárech, ale bohužel je potřeba respektovat konkurenci, hlavně Slovácko a Jablonec, které vystřelily nahoru. Prošli jsme si na podzim Evropou, ztratili jsme kvůli tomu nějaké body v lize. Ale byla to krásná jízda. V zimě nám odešlo hodně klíčových hráčů a v závěru nám dva hráči chyběli. Při zraněních a únavě hráčů typu Peška s Mosquerou už nám v ofenzivní části došla šťáva," dodal Hoftych.

Některé opory opustí Liberec i v létě. Obránci Ondřeji Karafiátovi stejně jako ofenzivnímu univerzálovi Janu Matouškovi končí hostování ze Slavie, záložníkovi Michalu Sadílkovi vyprší hostování z PSV Eindhoven, stoper Jakub Jugas odchází do Polska a křídelník Pešek, kterého čeká evropský šampionát, má podle spekulací namířeno do pražské Sparty.

„Kádr se nyní skládá a v první řadě je třeba počítat odchody. Už dnes víme, že to je Karafiát, Sadílek, Pešek, Jugas a uvidíme, co další hráči. Velký zájem je o Martina Koscelníka. Jsou to ztráty kvalitních hráčů, kteří nám dodali nadstavbu. Budou nám chybět. Sportovní úsek pracuje na tom, aby byl kádr co nejsilnější a příští sezonu jsme se zase rvali o vrchní patra tabulky," řekl Hoftych.

„Jhon Mosquera od nás dostal nabídku další smlouvy. Káfa (Karafiát) se stejně jako Matoušek momentálně vrací do Slavie. S oběma jsem se ale bavil a umíme si představit další formu spolupráce v případě, že i oni by cítili, že to může být v jejich prospěch," dodal Hoftych.

Je přesvědčen, že se podaří dotáhnout návrat bývalého reprezentanta Gebre Selassieho po konci jeho angažmá v Brémách. „Byl na zápase s Olomoucí, chviličku jsme mluvili po utkání. Zašel i do kabiny za kluky. Máme mít v týdnu schůzku se sportovním vedením, z mého pohledu už jsou věci vyříkané. Ještě se chce potkat se mnou, v druhé polovině příštího týdne budeme mít schůzku. Prostě pevně věřím, že se Theo stane součástí Liberce," doplnil Hoftych.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Sport, fotbal, první, Liberec, Hoftych, Pavel Hoftych, Jakub Pešek, FC Slovan Liberec, Theodor Gebre Selassie, Michal Sadílek, Evropská liga UEFA, trenér, Ondřej Karafiát, SK Sigma Olomouc, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Došla nám šťáva, hodnotí konec sezony trenér Slovanu Hoftych. Končí Sadílek nebo Pešek, má se vrátit Gebre Selassie  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.