Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Útočníci ze Slavie a Bosny, s týmem se připravuje Chaluš. Slovan začal přípravu i s několika změnami v kádru

Liberečtí fotbalisté odstartovali přípravu na novou sezonu. A s několika změnami v kádru. S týmem už nejsou Gigli Ndefe a Matyáš Kozák, kteří se vrátili do svých mateřských klubů, naopak mezi posilami je útočník Horský ze Slavie a Kulenović z Bosny, jehož příchod klub dotahuje. V dresu Slovanu se zřejmě opět představí Matěj Chaluš, který s týmem trénuje a jeho návrat se řeší.

Tým zatím není kompletní. „Několik zahraničních hráčů se zapojí do tréninku až v pondělí. Další, kteří plní reprezentační povinnosti s českou jednadvacítkou a slovenskou reprezentací, se k týmu připojí později,“ upřesnil mluvčí klubu Tomáš Čarnogurský.

Se Slovanem nezahájil přípravu ani Gebre Selassie, který ukončil kariéru, Kozák se vrátil do Sparty a Ndefe do Ostravy. Slovan naopak posílil dvacetiletý útočník Filip Horský, který by měl pod Ještědem hostovat ze Slavie, klub dotahuje i přestup třiadvacetiletého bosenského střelce Luky Kulenoviće, který v posledním ročníku bosenské nejvyšší soutěže v 17 utkáních nastřílel šest branek a na tři přihrál.

Na prvním tréninku se objevil i starý známý Matěj Chaluš. Důrazný stoper se po jedné sezoně v zahraničí nejspíš znovu ukáže v dresu Slovanu. Ve švédském Malmö ani v nizozemském Groningenu se ale příliš neprosadil.

Slovan také uplatnil opci na brankáře Bačkovského a řeší i další hráče. „U několika fotbalistů, jimž na konci června končí smlouvy nebo hostování, se ještě jedná o možnosti dalšího působení v Liberci,“ dodal mluvčí. To se týká především Plechatého, Prebsla a Matěje Valenty, o kterého má zájem Baník Ostrava.

Po odchodu Ivana Kopeckého doplní realizační tým na postu asistenta dosavadní trenér B týmu Josef Petřík.

První zápasy čekají Slovan příští týden na turnaji v Benátkách nad Jizerou, kde se utká s Příbramí a s jedním z dvojice Boleslav/Táborsko.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, příprava, kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útočníci ze Slavie a Bosny, s týmem se připravuje Chaluš. Slovan začal přípravu i s několika změnami v kádru  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.