Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Brankové hody U Nisy, Slovan porazil Zlín 5:3 a neprohrál šestkrát v řadě

Liberečtí fotbalisté prožívají povedený závěr podzimu. Neprohráli šestý zápas v řadě a U Nisy vyhráli počtvrté za sebou, když v mrazivém odpoledni porazili v gólovém zápase Zlín 5:3. A kromě Frýdka a Rabušice se trefovali sváteční střelci – Červ, Pourzitidis a Žambůrek.

Slovan vstoupil do utkání aktivně. Držel míč a kombinoval. V šesté minutě pálil mimo Červ, o minutu později už se ale prořídlé ochozy radovaly. Frýdek vyslal Fukalu, ten poslal nadýchaný a přesný centr na hlavu Žambůrka, který se v libereckém dresu poprvé trefil – 1:0.

Zlín poté trochu otevřel hru a domácí toho využívali. Po dalším centru měla hostující obrana velké potíže a v 15. minutě se do vzduchu vyšrouboval Kulenovič, který trefil břevno. Ve 26. minutě pak byl po další dobré kombinaci faulován Frýdek a kopala se penalta. Míč si vzal sám faulovaný a s přehledem zvýšil už na 2:0.

Ve 36. minutě ale hosté utkání zdramatizovali. Z nenápadné akce se prosadil Tkáč a bylo to už jen 2:1.

Ve druhé půli se Slovanu příliš nedařilo kombinovat, ale ani Zlín se do zakončení nedostával. Až v 63. minutě nepovedeně pálil Mikula, míč se dostal k Pourzitidisovi a domácí obránce ho patičkou poslal do sítě – 3:1.

Domácí se po třetí brance uklidnili a opět začali předvádět sympatický fotbal. V 75. minutě se hezky uvolnil Ghali a prudkou ranou vyprášil rukavice Dostála. V 78. minut už se ale U Nisy opět slavil gól. Domácí předvedli další pěknou kombinaci, Višinský poslal střílený centr a Červovi stačilo jen nastavit nohu – 4:1.

Slovan si pak utkání užíval, do varu dostal domácí diváky kličkováním Ghali, ránou z voleje poté Červ. Po dalším vykombinování zlínské obrany našel Varfolomejev Horského, ten ale v dobré pozici těsně minul. Hosté ale ještě dokázali snížit, když odražený balon poslal do sítě Didiba – 4:2. Jenže ještě ani to nebyl konec. V 90. minutě domácí zakombinovali po levé straně, Pourzitidis poslal přízemní centr a Rabušic překonal Dostála popáté – 5:2.

V samém závěru se ještě kopala penalta za ruku Chaluše a hostující Vukadinovič ji proměnil – 5:3.

Slovan Liberec - FC Zlín 5:3 (2:1)

Branky: 7. Žambůrek, 27. Frýdek (z pen.), 63. Pourzitidis, 78. Červ, 90. Rabušic - 36. Tkáč, 87. Didiba, 93. Vukadinovič (z pen.). Žluté karty: 31. Slončík, 40. Janetzký, 60. Cedidla, 62. Černín, 90. Didiba. Rozhodčí: V. Zaoral - R. Dresler, R. Kotík; VAR: T. Klíma; AVAR: J. Hrabovský. Diváci: 1052

FC Slovan Liberec: Bačkovský - Mikula (C), Chaluš, Pourzitidis - Fukala, Červ (83. Červ), Žambůrek, Preisler (66. Ghali) - Frýdek (66. Višinský), Kulenović (75. Horský), Tupta (75. Rabušic)

FC Zlín: Dostál - Cedidla, Černín, Didiba, Čelůstka - Tkáč (74. Simerský), Janetzký - Fantiš (C) (46. Dramé), Bužek (59. Žák), Slončík (79. Reiter) - Vukadinović

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, bohemians, zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brankové hody U Nisy, Slovan porazil Zlín 5:3 a neprohrál šestkrát v řadě  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.