Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Nešťastné, ale vyloučení Ghaliho bylo správné, uvedla komise rozhodčích. Jaký dostane trest?

V 68. minutě utkání mezi Libercem a Pardubicemi došlo ke střetu domácího Ghaliho a hostujícího Kalabišky. Oba hráči zůstali ležet, Kalabiška déle. Jinak ale nic nenasvědčovalo něčemu vážnějšímu. O to větší překvapení bylo, když VAR zavolal rozhodčího Roučka a ten po shlédnutí záznamu domácího hráče vyloučil. Navíc Kalabišku přímo ze hřiště odvezla sanitka. Hned po zápase se řešilo, že zákrok nebyl úmyslný a červená nesmyslná, podle komise rozhodčích ale byl Ghali vyloučen správně.

„Jednalo se o nešťastný a neúmyslný přestupek, kdy vyloučený hráč podklouzl a ve vysoké intenzitě podrazil hráče hostujícího družstva č. 19. Následkem zákroku došlo k nepřirozenému zkroucení levé nohy faulovaného hráče viz video, což vedlo ke zlomení této nohy. Každý hráč je zodpovědný za svůj pohyb, proto VAR správně intervenoval,“ uvedla komise rozhodčích.

Ghali tak může očekávat trest, jak velký, to zatím jisté není. Ghalimu ale za červenou kartu hrozí podle disciplinárního řádu tvrdý trest. Kalabiška totiž po jeho zákroku utrpěl zranění, které ho vyřadí nejspíš na dlouhé měsíce. A tak bude záležet na disciplinární komisi. Podle disciplinárního řádu mu ale za takový zákrok hrozí zastavení činnosti na dva až deset zápasů. A v odstavci o surové hře je dokonce odstavec, kdy by Ghali mohl být suspendován na dva až osmnáct měsíců, a to v případě, kdy je zraněný hráč omezen v obvyklém způsobu života po dobu delší než sedm dnů nebo není schopen výkonu sportovní činnosti po dobu delší než šest týdnů.

A to je případ Kalabišky, který po srážce s Ghalim utrpěl zlomeninu lýtkové kosti a ještě v pondělí jej v liberecké nemocnici čekala operace. „Přejeme Honzovi, aby operace dopadla dobře, přesto je faktem, že jeho léčba a rekonvalescence se bude počítat v řádu měsíců,“ řekl sportovní ředitel FK Pardubice Vít Zavřel.

Liberecký klub v pondělí na svém webu vydal Ghaliho omluvu. „Chtěl bych se Janovi omluvit za zranění. V žádném případě jsem to neměl v úmyslu a je mi to opravdu líto. Byl to nešťastný moment způsobený špatným počasím. Doufám, že Jan bude brzy fit a dočká se svého 300. zápasu v české lize. Ještě jednou se mu omlouvám, což jsem po telefonu udělal hned po zápase,“ uvedl Ahmad Ghali.

Vyjádření přidal i sportovní ředitel klubu Theodor Gebre Selassie. „Je nám nesmírně líto, že k této nešťastné situaci došlo. Za celý klub přejeme Honzovi Kalabiškovi brzké uzdravení. I mně samotnému se stalo podobné zranění, kdy soupeř podklouznul a v souboji mi přilehnul nohu. Bohužel se tyto situace stávají a těžko u nich hledat viníka,“ připomněl situaci, která mu ukončila kariéru. Šlo o zápas se Spartou, při které Gebreho zranil Lukáš Haraslín, tehdy byl ale střet posouzen jako faul libereckého hráče.

Ohodnoť článek

Foto Se souhlasem FK Pardubice

Štítky slovan liberec, fotbal, červená karta, ghali, kalabiška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nešťastné, ale vyloučení Ghaliho bylo správné, uvedla komise rozhodčích. Jaký dostane trest?  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.