Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Pondělí 23. září 2024  |  Svátek má Berta
Bez reklam

Chybějící milimetr i neligové bránění. Jsme hrozně křehcí, mrzí Kováče po další ztrátě

Liberecký Slovan v devátém kole proti Bohemians opět ztratil body a trenér Radoslav Kováč se vlastně opakoval. Jeho týmu podle něj chybí síla dotahovat slušně rozjetá utkání do vítězného konce. To se stalo i s Bohemkou, proti které vedl 2:1 a měl dvě velké šance odskočit na rozdíl dvou branek. Jenže místo toho přišlo vyrovnání.

Jak hodnotíte utkání?
Opět jsme ztratili dobře rozehraný zápas. Nedokážeme ho dotáhnout do konce. Šance Míši Hlavatého na začátku druhé půle, nebo Višinského, který byl na ose vápna, tak kdybychom dali na 3:1…ale to je kdyby. Bohužel jsme dostali laciné góly. U prvního gólu jsme nenavázali. Pak jsme to otočili, měli slušný přechod, ale chyběl třetí gól. Mrzí mě, že takové zápasy nejsme schopni vyhrát. Jsme hrozně křehcí. A třeba vyrovnávací gól, nechci vůbec jmenovat, ale takové bránění je nedostačující na ligové úrovni. Ale stává se to, máme tři remízy doma a jednu výhru. Jsou to ztrátové body. Teď jedeme na Duklu jednoznačně vyhrát a získat tři body.

Co gól Letenaye a odpískaný ofsajd? Hodně jste se zlobil, tak jak jste celou situaci viděl?
On udělá kalibrovanou čáru z kamery, kterou nešlo nikde vidět. Máme to v telefonu, ofsajd nebyl, ale jsou to spekulace. Lety to krásně uklidil, chyběl milimetr. Je to kalibrovaná čára. Mysleli jsme si, že bude euforie a zase je zklamání.

Marek Icha byl jasnou variantou napravo?
Víme, že Mára může hrát všude, i v Pardubicích hrál pravého beka. Má výbornou orientaci v prostoru a věděli jsme, že to zvládne. Nakonec to i zavřel a dal gól. Výkon pozitivní. Ghali nehrál měsíc, nechtěli jsme ho tam po měsíční pauze hned strčit a Pepa Koželuh měl zdravotní problémy.

Je hodně frustrující, že to doma nedotáhnete?
Je to samozřejmě těžké pro fanoušky, ale i pro nás a kluky v kabině. Ty zápasy jsou o nás a zatím to nezvládáme na tři body. Říkám klukům, že ty zápasy jsou o nás. Chyby děláme individuální a centr, který vám letí dlouho, musíme zvládnout.

Poprvé jste od začátku postavil Zybu. Musí si ještě zvykat?
Musí si zvykat, za mě byl zbytečně moc ztrátový. Škoda koncovky, rozhodování v poslední třetině může mít daleko lepší. Kolem vápna máme strašně moc situací, které nejsme schopni dotáhnout do gólových věcí.

Co Kayondo, vypadá, že stále roste?
Lepší a lepší. Dnes dal krásný gólový centr. Má obrovský běžecký potenciál a skvělý potenciál. Je to pokorný kluk, skvěle brání a pracuje. Máme rádi jeho povahu.

Po osmi kolech jen devět bodů. To je asi málo?
Jednoznačně, minimálně o šest až osm bodů jsme měli mít více. Dnes jsme zase dva ztratili. Zatím ještě nejsme tak silní, abychom tyto zápasy vyhrávali.

Máte hodně absencí, rýsuje se třeba už nějaký návrat na Dukle?
Ghali, Eneme, ti už jsou zpět. Plechatý už začal trénovat, uvidíme, co Ševinský. Tam to není na dlouho, měl lehký výron. Pepa Koželuh se také cítí lépe.

Jak to vypadá s Rabušicem?
Je po operaci, bude to mít na delší čas. Ale už sám běhá, ještě ale není v tréninku s týmem.

Ohodnoť článek

Foto Se souhlasem Slovanu Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, bohemians, kováč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chybějící milimetr i neligové bránění. Jsme hrozně křehcí, mrzí Kováče po další ztrátě  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.