Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Zázrak v Marseille! Slovan zvítězil díky jediné střele na branku

Fotbalisté Slovanu po dnešním dni ví, čemu se říká sportovní zázrak. Utkání v Marseille rozhodl Vladimír Coufal, který vyslal na branku domácích první i poslední střelu Slovanu. Marseille přitom přehrávala Slovan ve všech ohledech, když liberecký manšaft přestřílela poměrem 30:4. Po vítězství 1:0 si Slovan odváží cenné tři body.

Šok pro Marseille. Jinak se nedá nazvat výsledek čtvrtečního utkání Evropské ligy. Fotbalisté Slovanu se po většinu utkání nedostávali do větších šancí a ze čtyř střel pouze jednou mířili mezi tři tyče. Střela Vladimíra Coufala šest minut před koncem regulérní hrací doby ale možná až nečekaně zapadla za záda brankáře Mandandy a rozhodla celé utkání.  Co naplat, že domácí stříleli v průměru každé tři minuty.

"Pavlas mi to nějak přiklepl, balon mi spadl na nohu a já zkusil vystřelit. Zaplaťpánbůh to spadlo do brány. Následná euforie byla obrovská, kdyby byly někde otevřený vrata, tak bych asi vyběhl ze stadionu," shrnul po zápase spokojený Vladimír Coufal.

Stejný podíl na výsledku měl brankař Koubek, který vychytal několik jasných gólovek domácích a někdy až neuvěřitelnými zákroky si připsal možná své nejcennější čisté konto.

PSALI JSME: Kdyby byly otevřený vrata, vyběhl bych ze stadionu, řekl Coufal

"Celý Liberec se za nás musel modlit, všichni naši blízcí asi byli někde v kostele, protože jsme opravdu měli obrovskou kliku. Na druhou stranu jsme pro to podle mě udělali absolutní maximu," řekl po zápase trenér Jindřich Trpišovský a dodal: "Během 25 minut mi toho hlavou problesklo hodně, ale ke konci utkání jsem si vzpomněl na Udinese. Tehdy jsem na Slovan koukal v televizi a říkal jsem si, kolik štěstí měl."

V dalším zápase Evropské ligy přivátá Slovan papírově nejslabšího soupeře skupiny. Holandský Groningen přijede do Liberce 22. října.

Olympique Marseille - FC Slovan Liberec 0:1 (0:0)

Branky: 84. Coufal. ŽK: 37. Rekik, 60. Ocampos - 47. Pokorný, 90. Bartošák. Rozhodčí: Eskov – Mosyakin, Danchenko (všichni Rusko).

Sestavy: Marseille: Mandanda (C) – Isla (68. Dja Djedjé), Rolando, Rekik, Mendy – Romao, Silva – Alessandrini (82. Sarr), Cabella (71. Barrada), Ocampos – Batshuayi. Liberec: Koubek – Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák – Pavelka (C) – Josef Šural (89. Kerbr), Shala (74. Bartl), Sýkora, Jefremov – Rabušic (46. Bakoš).

Štítky FC Slovan Liberec, Olympique de Marseille, Vladimír Coufal, Evropská liga UEFA, Udinese Calcio, Josef Šural, Jindřich Trpišovský, Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zázrak v Marseille! Slovan zvítězil díky jediné střele na branku  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.