Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Nedělní šlágr zvládli liberečtí na jedničku! Delarge zařídil Slovanu těsné vítězství 1:0

Šlágr čtrnáctého kola Synot ligy musel zahřát především liberecké fanoušky. Slovan hostil na stadionu U Nisy pražskou Spartu, které se v Liberci nedaří. V Liberci v loňské sezoně prohrála a bez bodu odjížděla i v neděli. Těsné vítězství 1:0 zařídil pětadvacet minut před koncem Dzon Delarge. Slovan tak díky vítězství ztrácí na třetí Mladou Boleslav jediný bod.

Slovan nastoupil do utkání s několika změnami v sestavě. Kvůli dohodě obou klubů nenastoupil Koubek, Švejdík a Shala, kteří jsou v Liberci na hostování z letenského klub. Severočechy navíc trápí početná marodka, které se také do sestavy promítla.

„Sestava víceméně vycházela z toho, kdo nám zbyl. Jediný rébus, který jsme řešili, je jestli bude hrát Machuča nebo Soungole,“ řekl po zápase trenér Jindřich Trpišovský.

Do utkání vkročily oba týmy ve svižném tempu. Po několika menších šancích na obou stranách byl brance nejblíže Sparťan Hybš ve dvacáté minutě, kterého vychytal brankář Hladký. O čtvrt hodiny později připravil pro domácího Machuču slušnou šanci Bakoš. V rozhodující moment ale mířil Mačucha, který si dnes připsal ligovou premiéru, vedle.

V závěru prvního poločasu více tlačila Sparta, ale do vyložené šance se nedostala. První poločas tak skončil bez branek. Oba týmy vystřelily během prvních pětačtyřiceti minut dvakrát na branku.

Hned čtyři minuty po začátku druhého poločasu se do šance dostali Pražané. Po kombinaci v libereckém vápně se jim ale nepodařilo zakončit a otevřít brankový účet. V pětapadesáté minutě se naopak mohl prosadit Slovan. Po faulu na Coufala se pokusil z volného kopu ohrozit branku Rabušic. Jeho střela se ale mezi tři tyče nemířila podobně jako dorážka Coufala.

Pětadvacet minut před koncem se liberečtí konečně dočkali. Po nepřehledné situaci ve vápně se míč dostal po Bakošově centru až k Delargemu, který přesnou střelou nekompromisně prostřelil brankáře Bičíka.

Slovan mohl ve dvaasedmdesáté minutě navýšit. Machuča v dobré pozici ale mířil vedle. Obratem mohla na jeho situaci zareagovat Sparta. Míč vyslaný jedním ze sparťanských hráčů ale skončil v náručí Hladkého.

Deset minut před koncem se Letenští marně dožadovali penalty po zákroku na Lafatu a víc už v hektickém závěru i prodlouženém nastavení nezvládli. Slovan si tak připsal tříbodový zisk, díky kterému se dotáhl na třetí Mladou Boleslav. 

"Někdy to tak bývá, že vám ti hráči chybí a zvládnete to. Věřil jsem v takového libereckého ducha. Když jsme v úzkých, umíme sáhnout do vzdálené galaxie pro obrovskou bojovnost a na to jsme to dnes postavili," uvedl Trpišovský.

FC Slovan Liberec - AC Sparta Praha 1:0 (0:0)

Branky: 65. Delarge. Rozhodčí: Paták - Kotík, Kubr. ŽK: 21. Bakoš, 26. Machuča, 45. Rabušic, 88. Bartošák - 55. Hybš, 65. Dočkal, 66. Frýdek. Synot hráči utkání: Dzon Delarge - Lukáš Mareček.

Sestavy: FC Slovan Liberec: Hladký - Coufal, Mudra, Pokorný, Bartošák - Pavelka (C), Machuča - Delarge (90. Kerbr), Bakoš (86. Soungole), Šural - Rabušic (90. Luckassen). AC Sparta Praha: Bičík – Mario Holek, Brabec, Nhamoinesu – Mareček (83. Juliš), Dočkal, Jiráček (75. Matějovský), Frýdek, Hybš (71. Breznaník) – Fatai, Lafata (C).

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, AC Sparta Praha, Dzon Delarge, FK Mladá Boleslav, 1. česká fotbalová liga, Lužická Nisa, Jindřich Trpišovský, Lukáš Mareček, SYNOT, Mario Holek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nedělní šlágr zvládli liberečtí na jedničku! Delarge zařídil Slovanu těsné vítězství 1:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.