Počasí dnes18 °C, zítra27 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Slovan odjíždí ze Zlína překvapivě bez bodů. Porážka odsunula liberecké na páté místo

Fotbalisté Slovanu si v pondělí večer připsali třetí podzimní porážku v Synot lize. V patnáctém kole překvapivě nestačili na Zlín, který na svém stadionu zvítězil 2:0. Po brankách Koreše a Poznara klesl Slovan na páté místo tabulky za Slavii, se kterou se střetne v neděli.

Do utkání vstoupily oba týmy aktivně, na první branku si ale diváci počkali až do třicáté minuty. Vukadinovičův centr skončil na hlavě Štěpána Koreše a ten uklidil míč k pravé Koubkově tyči.

O pár minut později mohlo být pro liberecké ještě hůř. Velký závar před Tomášem Koubkem málem znamenal další vstřelený gól, kdy nakonec právě Koubek se Shalou museli soupeři několikrát zabránit ve skórování.

Slovan se snažil, ale ke kýženému úspěchu byl daleko a po vzoru „nedáš, dostaneš“ se v třiašedesáté minutě opět trefili domácí. Koreše ještě sice vychytal Koubek, ale proti střele Tomáše Poznarauž byl bez šance.

Poslední jiskřičku naděje se v závěru snažil vykřesat Jan Mudra. Ten ale mířil nad a fotbalisté Slovanu si tak připsali třetí prohru v podzimní části Synot ligy. Do Zlína se Slovan vrátí už ve čtvrtek, kde se s domácími střetne v rámci MOL Cupu. V neděli pak Slovan čeká na stadionu U Nisy Slavia a o čtyři dny později francouzská Marseille.  

FC Fastav Zlín - FC Slovan Liberec 2:0 (1:0)

Branky: 30. Koreš, 63. Poznar. Rozhodčí: Královec - Mokrusch, Pochylý. ŽK: 42. Poznar, 85. Jugas - 64. Bartošák, 74. Koubek, 90.+1. Sýkora, 90.+3. Delarge. Synot hráči utkání:Štěpán Koreš - Tomáš Koubek. Diváci: 3682

Sestavy: FC Fastav Zlín: Holý – Pazdera, Hájek, Jugas, Matějov – V. Vukadinovič (82. Jordan), Živulić, Janíček, Koreš (70. Holík) – Poznar, Železník (C) (86. Kopečný). FC Slovan Liberec: Koubek – Coufal, Hovorka (76. Sýkora), Pokorný, Bartošák (70. Mudra) – Machuča, Švejdík (C) – Delarge, Shala (61. Folprecht), Kerbr – Rabušic.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, FC Fastav Zlín, Štěpán Koreš, Tomáš Koubek, 1. česká fotbalová liga, SK Slavia Praha, Jan Mudra, Olympique de Marseille, MOL Cup, SYNOT

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan odjíždí ze Zlína překvapivě bez bodů. Porážka odsunula liberecké na páté místo  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.