Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Slovan se připravuje na partyzánskou válku. "Oni mají atomové zbraně, my luky a šípy," říká trenér

Utkání roku, jinak se nedá nazvat čtvrteční zápas Evropské ligy, kde si to o postup ze skupiny F rozdají fotbalisté Slovanu s francouzskou Marseille. Pokud si liberečtí chtějí prestižní evropskou soutěž zahrát i na jaře, musí vyhrát. To se jim s velkou dávkou štěstí povedlo už ve Francii, odkud si přivezli vítězství 1:0. Stejný výsledek by liberečtí rádi zopakovali doma.

„Víme, že musíme zvítězit a musíme hrát ofenzivně, ale na druhou stranu si uvědomuje, s jak velkým týmem hrajeme. Nemůže to být žádná přestřelka. Chceme vyhrát klidně jednobrankový rozdílem,“ řekl na předzápasové tiskové konferenci trenér Jindřich Trpišovský.

Liberečtí se v posledních týdnech potýkají s početnou marodkou. Ta se ale naštěstí začíná pomalu vyprazdňovat. „Zdravotní stav hráčů je výrazně lepší než v posledních třech týdnech. Určitě budeme mít k dispozici některé hráče, které jsme neměli v předchozích zápasech,“ doplnil trenér.

Libereckým může hrát do karet také fakt, že před nimi není už žádné jiné „ostré“ utkání. „Je výhoda, že nemusíme hrát ještě ligová utkání. Hráči mají za poslední čtyři měsíce na svém kontě devětadvacet utkání a připočteme-li reprezentaci a přáteláky, přibližuje se u některých hráčů číslo čtyřicítce. Po zítřejším utkání nás čeká zhruba měsíční volno, hráči do toho můžou dát všechno,“ dodal trenér. Jeho Slova potvrdil také kapitán David Pavelka: „Nemáme se na co šetřit, někteří tam klidně můžou zemřít,“ podotkl s úsměvem.

Liberec doma získal jen jeden ze sedmi bodů, které uhrál ve skupině, na druhou stranu před svými fanoušky v této sezoně prohrál jen s Bragou. "Věřím, že domácí kouzlo bude fungovat dál. Je to velké finále a kdyby nám někdo řekl, že budeme poslední zápas s Marseille hrát o postup z takhle těžké skupiny, asi to nebudeme předpokládat," řekl brankář Tomáš Koubek.

Marseille na časy, kdy hrála v Evropě prim, jen vzpomíná. V letošní sezoně je v domácí soutěži až ve středu tabulky. V minulosti se ale dvakrát probojovala do finále Poháru UEFA a v roce 1993 vyhrála Ligu mistrů. Kvalita francouzského týmu je přesto veliká. „Soupeř má atomové zbraně a my luky a šípy. Musíme s nimi vést takovou partizánskou válku,“ doplnil s humorem trenér.

Právě trenér ví, že se mu zítra nejspíš podaří splnit jeden z cílů, který si při svém příchodu do Liberce dal. „V létě jsem si přál, abychom aspoň jednou vyprodali stadion. Teď, když se nejspíš povede, tak jsem za to hrozně rád. Doufám, že si to zítra všichni užijeme,“ uzavřel.

Marseille se s českými týmy příliš nedaří. Ze čtyř zápasů třikrát prohrála a jednou remizovala. Naposledy tomu tak bylo v sezoně 2006/07, kdy podlehla 2:4 Mladé Boleslavi, která díky tomu prošla do skupiny Poháru UEFA.

Utkání začíná ve čtvrtek v 19:00 a přímým přenosem ho bude vysílat ČT sport. Pro netrpělivé fanoušky je připravena fanzóna , která se ve čtvrtek v poledne otevře na Nerudově náměstí. Fanoušci se můžou těšit na sestřihy zápasů, vystoupení libereckých interpretů a autogramiádu fotbalových legend Slovanu.

Foto Bezedný Frank

Štítky FC Slovan Liberec, trenér, Olympique de Marseille, Evropská liga UEFA, Francie, UEFA, Jindřich Trpišovský, jaderná zbraň, Liga mistrů UEFA, SC Braga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan se připravuje na partyzánskou válku. "Oni mají atomové zbraně, my luky a šípy," říká trenér  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.