Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Drama až do konce! Podještědské derby rozhodl hattrick Marka Bakoše

Dva naprosto rozdílné poločasy přineslo 44. Podještědské derby. Po dvou brankách Marka Bakoše v úvodní pětačtyřicetimnutovce nic nenasvědčovalo dramatu. „Bezzubý“ Jablonec ale v rozmezí pěti minut srovnal a na stadionu U Nisy se začalo rodit drama. V osmašedesáté minutě rozhodl o vítězství Slovanu Marek Bakoš, který dokonal hattrick.

V prvním poločase domácí vytěžily z minima maximum. Hra se přelévala ze strany na stranu, šancí viděli diváci ale jen poskromnu. V první pětačyřicetiminutovce se Slovan dostal do tří gólových šancí, dvě zvládl proměnit.

Po závaru před jabloneckou brankou otevřel brankový účet Marek Bakoš. Ten po několikátém odražení střel z kopačky Egona Vůcha překonal ve čtyřiadvacáté minutě brankáře Bártu.

O sedm minut později mohlo být na stadionu U Nisy ještě veseleji. Do slibné pozice vyslal Efremov opět Marka Bakoše. Ten v rozhodující moment před malým vápnem přestřelil branku.

V osmatřicáté minutě jablonecká obrana vyrobila obrovskou chybu, po které se na půli hřiště dostal do rychlého přechodu Marek Bakoš. Ten přesprintoval soupeřovu půlku až k brance Bárty a nekompromisně navýšil na 2:0.

"Myslím si, že nám první poločas vyšel dobře v tom smyslu, že jsme vzhledem k soupeři a terénu dokázali aplikovat náš herní záměr. Na hřišti se vše odehrávalo tak, jak jsme chtěli. Stálo nás to ale velké usilí," řekl po zápase trenér Jindřich Trpišovský

Jablonci se v úvodu druhého dějství vůbec nedařila kombinace a hráči často přicházeli o balon vinou vlastních chyb. Z toho mohl v šestapadesáté minutě těžit Pokorný, který se pokoušel zakončit hlavou. Jeho pokus byl ale sražen mimo tři tyče.

Přesto, že se Jablonec během hodiny hry nedostal do žádné kloudné akce, půl hodiny před koncem snížil na 2:1. Koubek ve vápně fauloval Trávníka a rozhodčí Příhoda za jeho faul nařídil penaltu. Tu Stanislav Tecl dělovkou proměnil.

"Smekl jsem se po tom mokru a srazil hráče. V tu chvíli jsem si připadal jako šestnáctiletý kluk, co chytá poprvé. Ponaučím se z toho a takovou chybu snad už neudělám," doplnil brankář Slovanu Tomáš Koubek.

V devětašedesáté minutě bylo pro domácí ještě hůř. Přesný centr jednoho z hostujících hráčů přistál přímo na hlavě Marka Kysely, který v rozhodující moment poslal balon za Koubkova záda.

Čtyři minuty před koncem regulérní hrací doby rozhodl krásnou střelou Marek Bakoš a liberečtí si tak připsali třiadvacáté vítězství v Podještědském derby. Slovan tak doma potvrdil, že je doma k neporažení. V  devíti zápasech na svém hřišti ztratil dva body jen po remíze s Duklou.

"Myslím, že si to fanoušci užili. První poločas hrál dobře Liberec, druhý poločas Jablonec. V první řadě mě těší vítězství, až pak ty tři branky, co jsem dal. Je to můj první soutěžní hattrick. Když jsem dal jednou v Plzni dva goly, přiběhl za mnou můj velký kamarád Marián Čišovský a povídal, že dám tři góly. Tehdy jsme je nedal, teď ale jo. Proto mu je věnuji, aby se držel," uzavřel Marek Bakoš. Dnešní hattrickem se posunul v tabulce střelců na třetí místo. Na vedoucího Ďuriše a Lafatu, kteří mají shodně jedenáct vstřelených branek, ztrácí jediný přesný zásah. 

FC Slovan Liberec - FK Jablonec 3:2 (2:0)

Branky: 24., 38. a 86. Bakoš - 64. Tecl (pen.), 69. Kysela. Rozhodčí: Příhoda - Ratajová, Fišer. ŽK: 17. Bakoš - 42. Kysela, 52. Hübschman, 62. Greguš. Diváci: 4641

Sestavy: FC Slovan Liberec: Koubek – Coufal, Hovorka, Pokorný (C), Sýkora – Karafiát, Breite – Jefremov, Shala (74. Folprecht), Vůch (78. Bartl) – Bakoš (87. Rabušic). FK Jablonec: Bárta – M. Kysela, Beneš, Pernica, Karavajev – Hübschman (C) – Masopust (46. Trávník), Greguš, Breda (56. Hanousek) – Tecl, Wágner (65. Doležal).

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Marek Bakoš, FC Slovan Liberec, FK Baumit Jablonec, Lužická Nisa, Tomáš Koubek, Marek Kysela, Stanislav Tecl, Egon Vůch, FC Viktoria Plzeň, FK Dukla Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drama až do konce! Podještědské derby rozhodl hattrick Marka Bakoše  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.