Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Brankář Buchta o vyloučení: Je mi líto, že jsem oslabil tým. Jestli to bylo na červenou, nevím

Černou, nebo vlastně červenou kaňkou na utkání libereckého Slovanu s olomouckou Sigmou je bezesporu zkrat brankáře Miloše Buchty. Ten v nastaveném čase po střetu s libereckým Pulkrabem zareagoval tak, jak by asi nikdo nečekal. Situaci vyhrotil a hráče nejprve udeřil do zad a poté mu dal „hlavičku“. Sám si poté lehl na zem a předstíral zranění.

„Je to naprosto neomluvitelné a bude za to následovat finanční postih,“ řekl po zápase trenér Sigmy Václav Jílek.

Buchta si podle svých slov situaci nepamatuje. „Šel jsem po balonu, nějak jsme se srazili. Byla asi moje velká chyba, že jsem vstával a něco udělal. Já vlastně ani nevím, co jsem udělal. Viděl jsem jen, jak mi nad hlavou mává rozhodčí červenou kartou. Tak jsem se podivil,“ popsal situaci.

Zkrat připisuje tomu, že se dvacet minut před koncem střetl s jedním z hráčů, od té doby měl podle svých slov problém s výpadky paměti. „Moc si toho nepamatuji od toho úderu do hlavy v sedmdesáté minutě. Přemýšlel jsem, jestli nevystřídám, ale chtěl jsem to s klukama odehrát,“ dodal. Celé situace, kterou oslabil tým v závěru utkání a také v následujícím kole, lituje. „Viděl jsem, jak má červenou kartu v ruce a říkal jsem si, co jsem to vlastně udělal. Ty myšlenky mi šly hlavou, jestli jsem strčil do toho hráče a jestli to bylo na červenou. Mám bouli za uchem a drobné výpadky paměti. Je to ale neomluvitelné a je mi to líto,“ uzavřel.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Miloš Buchta, SK Sigma Olomouc, Václav Jílek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brankář Buchta o vyloučení: Je mi líto, že jsem oslabil tým. Jestli to bylo na červenou, nevím  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.