Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Slovan porazil rakouskou Admiru i doma. Pod Ještěd opět zamíří play-off Evropské ligy

V Liberci se bude i letos hrát o základní skupinu Evropské ligy. Slovan ve středeční předehrávce 3. předkola Evropské ligy nedal rakouské Admiře Wacker Mödling šanci a díky brankám Vladimíra Coufala a Nikolaje Komličenka zvítězil 2:0. Slovan si tak opět zahraje play-off Evropské ligy.

O první větší závar před brankou hostů se postaral v devatenácté minutě jeden ze stoperů Admiry. Ten podivnou „malou domů“ přeloboval brankáře Kuttina, který před brankovou čárou musel s vypětím všech sil situaci zachraňovat.

O minutu později už na stadionu U Nisy zavládla gólová radost. Vladimír Coufal si před vápnem poradil s obranou, protáhl se do šestnáctky a nekompromisně zakončil.

Po půl hodině hry bylo v Liberci ještě veseleji. Rakouský stoper Strauss svou minelou vyslal do nadějné šance Bartla. Brankáři Kuttinovi nezbývalo nic jiného, než libereckého hráče obrat o balon faulem, za který rumunský rozhodčí Radu Petrescu nařídil penaltu. Tu Nikolaj Komličenko bez problému proměnil.

V úvodu druhého poločasu se hra přelévala ze strany na stranu. Zatímco liberečtí se dostávali do zakončení , hráči Admiry většinou v rozhodující moment balon ztráceli.

Domácím fanouškům pořádně zamrazilo po hodině hry, kdy jeden z hráčů Admiry zahrával rohový kop. Ten hlavou krásně nasměroval pod břevno Knasmüllner, Dúbravka byla ale proti a perfektním zákrokem vyboxoval balon na roh.

„Hráli přesně tak, jak jsme čekali. Naštěstí jsme dali dva rychlé góly do poločasu, to je trošku zlomilo. V druhém poločase jsme si místo odpočinutí na balonu zbytečně zatáhli. Díky tomu mohli kombinovat,“  zhodnotil po zápase střelec první branky.

Slovy chvály na pozápasové tiskové konferenci nešetřil trenér Jindřich Trpišovský. „Musím pochválit hráče, mám pro ně dnes jen slova chvály. Tým potvrdil velkou kvalitu a oproti utkání s Boleslaví jsme se prezentovali úplně jiným výkonem,“ shrnul trenér a dodal: „Hráli jsme rychle, sebevědomě a přesně. Nedělní výsledek nám trochu narušil program a já měl strach, jak to na mužstvo zapůsobí. Přeci jen nemáme moc zkušených hráčů. Opět jsme ale bojovali jako jeden tým.“

Liberečtí si tak díky výhře 2:1 v Rakousku a 2:0 na svém hřišti zaslouženě vybojovali postup do play-off Evropské ligy. Svého soupeře se hráči Slovanu dozví při pátečním losu.

FC Slovan Liberec - Admira W. Mödling 2:0 (2:0)

Branky: 20. Coufal, 34. Komličenko (pen.). Rozhodčí: Petrescu - Ghinguleac, Grigoriu. ŽK:61. Komličenko - 33. Kuttin. Diváci: 6125

Sestavy: Liberec: Dúbravka - Coufal, Hovorka, Pokorný (C), Sýkora - Breite, Folprecht - Bartl (76. Navrátil), Ševčík (83. Lesniak), Vůch - Komličenko (62. Baroš). Admira Wacker: Kuttin - Zwierschitz, Strauss, Wostry, Posch - Lackner (87. Roguljič), Ebner (C) - Bajrami, Knasmüllner, Spiridonovic - Starkl (62. Grozurek).

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Evropská liga UEFA, FC Slovan Liberec, playoff, Nikolaj Komličenko, Ještěd, Vladimír Coufal, Bílí Tygři Liberec, Radu Petrescu, Dúbravka, FK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan porazil rakouskou Admiru i doma. Pod Ještěd opět zamíří play-off Evropské ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.