Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Slovan sahal po vítězství v Baku, o tři body přišel ve čtvrté minutě nastavení

Fotbalisté Slovanu byli doslova jen pár sekund od vysněného vstupu do základní skupiny Evropské ligy. Na půdě ázerbajdžánského Karabachu mohli zvítězit po brankách Sýkory a Baroše 2:1 a zajistil si tak první tři body do tabulky. O vítězství liberečtí přišli až v úplném závěru, kdy srovnal ve čtvrté minutě nastavení Sadygov.

Kdo přišel na stadion se zpožděním, nechal si ujít první branku zápasu. Liberečtí se totiž trefili už v první minutě z první a zároveň jediné šance modro-bílých v prvním poločase. Milan Baroš vystihl špatnou kombinaci domácích, po krátkém postupu kupředu posunul míč k Janu Sýkorovi a ten hned po několika sekundách otevřel skóre. Domácí ale dokázali srovnat hned z prvního rohového kopu, kdy si na míč naskočil Michel a jednoduše srovnal.

Ani po změně stran Karabach nepolevil, naopak přidával na tempu. Liberečtí si i přesto vytvořili několik slibných šancí. Dvacet minut před koncem utkání se jejich snahu podařilo přetavit v další gólový zářez, který byl nakonec vítězný. Na přelomu 68. a 69. minuty se ke střele dostal Egon Vůch, jeho pokus brankář pouze vyrazil a Milan Baroš doklepl míč do odkryté branky.

Obrovské zklamání přišlo pro fotbalisty Slovanu v poslední minutě nastavení, kdy doputoval do vápna centr, který ještě dokázala obrana odvrátit, k odraženému míči se však dostal Rashad Sadygov a přesnou ranou k tyči srovnal na konečných 2:2.

Karabach FK - FC Slovan Liberec 2:2 (1:1)

Branky: 7. Míchel, 90.+5. Sadygov - 1. Sýkora, 69. Baroš. Rozhodčí: Klossner - Wicht, Zeder (všichni Švýc.).

Sestavy: Karabach: Šehić – Medveděv, Junuszade, R. Sadygov (C), Agolli (86. Madatov) – Míchel, Garajev (76. Ismajilov), Almeida – Quintana, Ndlovu (66. Muarem), Reynaldo.Liberec: Dúbravka – Coufal, Hovorka, Latka, Bartošák – Folprecht, Breite – Bartl (65. Karafiát), Sýkora (86. Nitrianský), Vůch – Baroš (C) (75. Súkenník).

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, Milan Baroš, Baku, Jan Sýkora, Evropská liga UEFA, Egon Vůch, Rəşad Sadıqov, Švýcarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan sahal po vítězství v Baku, o tři body přišel ve čtvrté minutě nastavení  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.