Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Slovan poprvé v sezoně prohrál v Evropské lize. PAOK veze z Liberce tři body po výhře 2:1

Fotbalisté Slovanu nedokázali prodloužit šňůru neproher v letošním ročníku Evropské ligy. Liberečtí sice v první minutě otevřeli brankový účet, řecký PAOK ale dokázal nejenže srovnat, ale v závěru utkání také otočit na konečných 1:2.

Neuvěřitelně úspěšně vstoupili do zápasu liberečtí. Už po necelé minutě se ujali vedení, když Sýkora přihrál z pravé strany na Komličenka, který bez rozmýšlení napálil balon po zemi k zadní tyči a už po několika desítkách vteřin rozvlnil síť za zády brankáře Panagiotise Glykose.

Po osmi minutých se dostal do další slibné pozice Hovorka. Jeho hlavičku Glykos ale odvrátil a hosté po vzoru „nedáš, dostaneš“ vzápětí srovnali. Při souboji Rodrigues – Sýkora liberecký hráč upadl a při pádu smolně zahrál rukou. Maďarský rozhodčí proto nařídil penaltu, kterou Stefanos Athanasiadis bez problémů proměnil.

Zatímco liberečtí v prvním dějství vystřelili na branku třikrát, hosté ohrozili Dúbravkovu branku dvakrát. Žádná další střela a v poločase tak na ukazateli skoré svítil nerozhodný výsledek 1:1.

V druhém poločase si diváci počkali na výraznější šanci až do šestasedmdesáté minuty. Odražený balon poslal Coufal až do vápna, kde se dostal až na nohu Komličenka. Ten z první vypálil balon pouze do tyče.

Obrovské zklamání zavládlo na stadionu devět minut před koncem. Řekové z nepříliš nadějné situace otočili na 2:1. Druhý gól přidal autor první branky Stefanos Athanasiadis. Ten si zpracoval centr Leovace a nekompromisně zakončil.

Liberečtí se v závěru dostali do několika šancí, žádnou ale proměnit nedokázali a po remíze v Baku si připisují první prohru v tomto ročníku Evropské ligy.

"Za stavu 1:1 jsme to měli dát na 2:1, pak bychom to myslím zvládli. Mohli jsme mít čtyři body, teď máme jeden," řekl po zápase Lukáš Bartošák.

Zklamání neskrýval na pozápasové tiskové konferenci ani trenér Jindřich Trpišovský. "Po dvou velice dobrých výkonech ve skupině máme jen jeden bod. Ta skupina je pro nás hořká a zklamání obrovské. Klobouk dolů před kluky. Co se týče fitnessu, tak odvedli maximum. Čtyři, pět hráčů dohrávali s křečemi a vyčerpáním. Bohužel si myslím, že ke konci nám ty síly chyběli," dodal.

Postupová matematika je už podle něho jasná. "Florentina je asi nejkvalitnější tým ve skupině a tyhle výsledky znamenají, že musíme minimálně dva zápasy z dalších čtyř vyhrát," uzavřel Trpišovský.

FC Slovan Liberec - PAOK Soluň 1:2 (1:1)

Branky: 1. Komličenko (Sýkora) – 10. Athanasiadis (pen.), 82. Athanasiadis (Leovac). Rozhodčí: Bognar – Varga, Buzás (všichni Maďarsko). ŽK: 72. Bartošák (LIB) – 13. Leovac (SOL), 21. Varela (SOL), 71. Cañas (SOL). Diváci: 8880.

Sestavy: Liberec: Dúbravka – Coufal, Latka (C), Hovorka, Bartošák (79. Baroš) – Breite, Folprecht (73. Karafiát) – Bartl (46. Ekpai), Sýkora, Vůch – Komličenko. PAOK: Glykos – Matos, Varela, Tzavellas, Leovac – Cañas, Cimirot – G. Rodrigues, Šachov (73. Baba Thiam), Campos (58. Mystakidis) – Athanasiadis (C) (85. Crespo)

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Evropská liga UEFA, Bílí Tygři Liberec, FC Slovan Liberec, Stefanos Athanasiadis, Lukáš Bartošák, Jindřich Trpišovský, PAOK FC, Maďarsko, Baku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan poprvé v sezoně prohrál v Evropské lize. PAOK veze z Liberce tři body po výhře 2:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.