Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nevím, co mě čeká, řekl po prohraném finále trenér Tygrů Filip Pešán

Liberecké hokejisty dovedl ke třetímu finále za čtyři roky. Filip Pešán je hlavním strůjcem povstání Bílých Tygrů posledních let. Po prohraném finále v Třinci byl hodně smutný, o další budoucnosti ale příliš hovořit nechtěl.

O výkonu obou týmů ve finále

„Soupeř byl asi o něco lepší. O malinký kousek. My jsme začali dobře hrát ten minulý zápas, dnes taky, ale to štěstí se k nám nepřiklonilo. Ale tím vůbec netvrdím, že Třinec vyhrál šťastně. To ne, Třinec vyhrál zaslouženě.”

O detailech

„V posledním zápase rozhodly zrovna tak, my jsme nepropálili kotouče od modré čáry do brány, soupeř to udělal. My dali dva góly, oni tři. Celá série byla o tom, kdo schová jednu šťastnou střelu gólmanovi někde před očima. A teď to byl Třinec.”

První změny v kádru. Odejde Ševc i Kvapil?

Hned po prohraném finále se začalo spekulovat o prvních změnách v kádru. Do Mladé Boleslavi má údajně namířeno Martin Ševc, do zahraničí pak chce odejít Marek Kvapil.

O vyrovnávání se s prohrou

„Jde o věci, které k životu patří. Jednou jste nahoře, jednou dole. Když si vezmu kolegy, kteří do poslední chvíle bojovali o extraligový život (v baráži), tak se mi můžou smát, že tady prožívám emoce ve finále. Měly by to být příjemné emoce, ale jakmile se hodí buly, chcete vyhrát a je jedno, jestli se hraje finále, nebo o sestup. Naštěstí jsme letos měli tak parádní sezonu, že jsme si dovolili hrát o titul.”

ČTĚTE TAKÉ: Třineckou halou po finále burácel liberecký pokřik. Běhal nám mráz po zádech, zní od Tygrů

O chybějícím Kvapilovi

„Marek měl zdravotní problém. A než mít polovičního Marka Kvapila se zdravotními problémy, tak jsme radši nasadili stoprocentního Dominika Lakatoše, který nám dnes výrazně pomohl, abychom zápas zvládli. Bohužel se tak nestalo.”

O budoucnosti

„Nevím, co mě čeká. Teď jsem hlavně rád, že jsme tady letadlem a nepojedeme šest hodin domů. To by nás asi všechny zabilo. Děkuju majiteli, že nám umožnil sem letět a že budeme brzy doma. Plán další nemám, protože jsem měl za to, že v pondělí máme trénink na další zápas.”

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec | Zdroj ČTK

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, finále, Třinec, Filip Pešán, Marek Kvapil, Martin Ševc, HC Oceláři Třinec, BK Mladá Boleslav, Dominik Lakatoš

Nevím, co mě čeká, řekl po prohraném finále trenér Tygrů Filip Pešán  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.