Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

ODS jde do voleb se Sportovci. Rozhýbeme Liberec, plánují

PR článek

Asi se shodneme, že Liberec je jedno z nejlepších měst pro život v celé České republice. Unikátně propojuje výhody prosperujícího města a kouzelné přírody v okolních horách. „Liberec je ale také městem schopných, talentovaných, vzdělaných a aktivních lidí, kteří si zaslouží víc, než aby se o jejich město někdo jen „staral“. Kromě údržby potřebuje další rozvoj a jasný plán do budoucnosti,” doplňuje Petr Židek, kandidát na primátora za ODS společně se Sportovci.

Městu chybí kvalitní investiční plán dalšího rozvoje. Po třech letech od voleb dostali koaliční partneři od Starostů souhrnnou tabulku všech potřeb města asi za 8 miliard korun. Bez jakékoli definice priorit a více méně bez konkrétního časového plánu. „Čtyři roky opakovaně vyzývám zastupitele všech stran v koalici, aby se k městské kase chovali tak, jako by šlo o jejich vlastní peníze. Musíme se např. podívat detailně na hospodaření těch příspěvkových organizací, které z rozpočtu každý rok odčerpávají desítky a stovky milionů.”



Liberečanům už dávno chybí dostupné bydlení. ODS pomohla ochránit více než 1 200 družstevníků, aby nemuseli za byt platit dvakrát. Vyjednává podmínky se společností Interma BYTY a.s. na využívání 250 bytů pro sociálně slabé. Staví se byty na Perštýně, v ulici B. Němcové v areálu bývalých tiskáren. Na povolení čekají projekty na Kunratické, na třídě 1. Máje a na místě bývalé Textilany. Odhadem 2 500–3 000 nových bytů pro Liberečany.

S bydlením úzce souvisí doprava a parkování. Udržet kvalitu MHD a podpořit její širší využívání bude v této složité době stát nemalé peníze. Nová parkovací místa rostou pomalu, ale neustále: 53 nových míst za Hokejkou, rekultivovaná plocha na Dobiášce až pro 100 aut, 20 míst u Kláštera. Další projekty na nová parkovací místa se připravují: např. Rychtářská, Gagarinova, Hlávkova atd.



ODS jde do voleb společně s Unií pro sport a zdraví, zkráceně „Sportovci“. To jsou srdcaři a skuteční odborníci ve své oblasti. Většina z nich má fantastické výsledky v práci s mládeží a do toho ještě obnovují a rozvíjejí sportovní infrastrukturu – často zdarma a ve volném čase. Cílem ODS a Sportovců je minimálně zdvojnásobit prostředky v městském sportovním fondu na pravidelnou činnost klubů. A přitáhnout více dětí ke sportu a pohybu jako takovému.

ODS a Sportovci chtějí Liberec rozhýbat a probudit ho k životu. Jejich program a další skvělé nápady pro Liberec najdete na Facebooku a na webu www.probudímeliberec.cz.


Zadavatel/ Zpracovatel: ODS

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ODS Liberec

Štítky volby, petr židek, ODS, unie pro sport a zdravi liberec, Liberec, Česko, parkování, Unie pro sport a zdraví, Interma BYTY, akciová společnost, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ODS jde do voleb se Sportovci. Rozhýbeme Liberec, plánují  |  Volby  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.