Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VOLBY 2022: Doufám, že ve druhém kole potvrdím velkou podporu, řekl obhajující senátor Canov

V senátních volbách v libereckém okrese se čekalo, že by stávající senátor Michael Canov (Starostové pro LK) mohl svůj post obhájit už po prvním kole. Nakonec se ale rozhodne až v kole druhém, Canovovi pár procent chybělo. Zkušený politik ale doufá, že ve druhém kole uspěje.

Šance nepochybně jsou a plán mám také, ale nebudu ho zatím prozrazovat," řekla po postupu do druhého kola soupeřka Canova Radka Loučková Kotasová (ANO).

Dostal jste se do druhého kola. Co plánujete, abyste ho vyhrál?
V pondělí od pěti hodin jsem v ulicích Liberce se svojí speciální vizitkou se sichrhajckou, kterou budu rozdávat. V příštím týdnu má hodně pršet, přesto tam každý den bud za každého počasí. Předpokládám, že proběhnou ještě nějaké debaty, budu také hodně aktivní na sociálních sítích.

Čekáte podporu od kandidátů, kteří v prvním kole neuspěli?
Budu velmi rád, když mě podpoří i voliči kandidátů, kteří se do druhého kola nedostali, především voliči Martiny Motshagen, která kandidovala za koalici SPOLU, ale nepohrdnu ani voliči, kteří hodili hlas panu Holatovi, který reprezentoval SPD. Budu rád, když ve druhém kole získám co největší podporu.

Jak vidíte souboj ve druhém kole s Radkou Loučkovou Kotasovou z ANO?
Věřím, že vyhraji. Jsem rád, že jsem získal velkou podporu v prvním kole a doufám, že to v druhém kole potvrdím.

Hejtman Martin Půta (Starostové pro LK): „Dopad na senátní volby je jasně spojený se soubojem Andreje Babiše proti vládě. Jinak si neumím představit výsledky, kdy senátor, který šest let pracuje pro region, nevyhraje v prvním kole. Ale věřím, že příští týden Michael Canov zvítězí ve druhém kole."

Překvapilo vás něco na letošních volbách?
Co se týká senátních voleb, je to vždy těžké. Je to souboj osobností, samozřejmě se tam řeší i nejrůznější témata. Občas vypadne někdo, kdo tam byl roky, jako například kolega Horník z Karlových Varů, to mě vyloženě mrzí. Takový je ale život, takové jsou senátní souboje.

Další výhra v Chrastavě

Znovu jste vyhrál i v Chrastavě, jak byste to okomentoval?
Minule se nám podařil zázrak, kdy jsme měli třináct z devatenácti mandátů. To se ale povede jednou za sto let. Jsem velmi spokojen, že jsme získali nadpoloviční většinu, tedy deset mandátů z devatenácti. Přesto ale předpokládáme koalici s ODS, nechceme to na zastupitelstvech lámat o jeden hlas.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Zbranek

Štítky senát, volby, canov, Michael Canov, Starostové a nezávislí, ANO 2011, Andrej Babiš, Martin Půta, Radka Loučková Kotasová, Liberec, Chrastava, ODS, Svoboda a přímá demokracie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Doufám, že ve druhém kole potvrdím velkou podporu, řekl obhajující senátor Canov  |  Volby  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.