Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VOLBY 2022: Canov, nebo Loučková Kotasová? Začalo druhé kolo senátních voleb

Na Liberecku i tento pátek a sobotu probíhají volby. Tentokrát už ne komunální, rozhodne se ale o senátorovi, který bude příštích šest let zastupovat liberecký okres v Horní komoře Parlamentu České republiky. Do duelu jde stávající senátor Michael Canov (Starostové pro LK) a Radka Loučková Kotasová (ANO).

Právě Canov první kolo voleb minulý týden vyhrál, získal přes 43 procent hlasů a v druhém kole tak bude favorit. „Věřím, že vyhraji. Jsem rád, že jsem získal velkou podporu v prvním kole a doufám, že to v druhém kole potvrdím,“ řekl Canov Drbně.

Jeho soupeřkou bude Loučková Kotasová, která v prvním kole voleb získala 26 procent hlasů. „Senátor by neměl kumulovat funkce, ale měl by naplno pomáhat a řešit starosti občanů od Příšovic až po Habartice. Myslím si, že v tomto směru máme v našem volebním obvodu co dohánět,“ sdělila již dříve Loučková Kotasová.

Volby se konají v pátek do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14. Volební lístky tentokrát voliči nedostali, vyzvednout si je musí až ve volební místnosti. Většinu v horní komoře si bez ohledu na výsledek voleb udrží kluby stran vládní koalice. Opoziční hnutí ANO má šanci na to, že by poprvé mohlo mít v Senátu vlastní stranický klub, k čemuž je potřeba alespoň pět senátorů. Volit může zhruba 2,5 milionu voličů. V prvním kole přišly hlasovat více než dvě pětiny z nich, ve druhém kole bývá účast nižší.

Ohodnoť článek

Foto Honza Faltus

Štítky volby, senát, canov, loučková kotasová, ano, starostové, Michael Canov, Liberecký kraj, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, ANO 2011, Radka Loučková Kotasová, Parlament České republiky, Starostové a nezávislí, Česko, Senát Parlamentu ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Canov, nebo Loučková Kotasová? Začalo druhé kolo senátních voleb  |  Volby  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.