Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VOLBY 2022: Víc se věnovat svému obvodu, vzkázala poražená Loučková Kotasová znovuzvolenému senátoru Canovovi

V příštích šesti letech bude senátorem za obvod Liberec Michael Canov, který svou pozici obhájil ve druhém kole proti kandidátce ANO Radce Loučkové Kotasové. Podle ní byl Canov silný soupeř. Vzkázala mu, aby se v novém volebním období více věnoval obvodu, za který byl zvolen.

Canov ve druhém kole senátních voleb získal 66,34 procenta hlasů. Druhá Radka Loučková Kotasová dostala 33,65 procenta hlasů. Druhého kola voleb se zúčastnilo 18,75 procenta voličů, v prvním před týdnem hlasovalo 41,37 procenta.

Pro Canova hlasovalo ve druhém kole 14 tisíc voličů, pro jeho soupeřku 7101. „Jsem spokojený. Děkuji jednak všem voličům, kteří mě volili v prvním kole i těm, kteří mě volili ve druhém jako menší zlo," řekl Michael Canov. Ocenil podporu svého hnutí, Svobodných a pro druhé kolo i ze strany ODS a KDU-ČSL. „Jen TOP 09 mě veřejně nepodpořila, to jediné mě mrzí," dodal.

K obhájení mandátu v senátu mu pogratulovala i Radka Loučková Kotasová. „Byl to silný soupeř," ocenila. V jejím neúspěchu podle ní mohlo hrát roli, že kandidovala za ANO. „To bylo takové semknutí proti ANO. Možná to tak bylo, možná ne, každopádně děkuji všem, kteří mi dali svůj hlas," řekla.

Doufá, že Canov si vezme k srdci její předvolební kritiku a bude se víc věnovat svému obvodu. „Není v tom svém regionu tolik vidět, jak si myslím, že by senátor měl být. To je jedna věc. A druhá věc - vystoupit na zastupitelstvu města Liberce jen na začátku a pak na konci jeho volebního období, to mi přijde trochu málo," řekla Radka Loučková Kotasová. Canov je i starostou Chrastavy vzdálené od Liberce jen několik kilometrů, toto městečko ale do senátního obvodu Liberec nepatří.

Canov si ale nemyslí, že by se obvodu Liberec věnoval málo. „Věnuji se mu a snažil pomáhat opakovaně. Samozřejmě vždy to ale může být lepší," uvedl. Pomoc obcím podle něj bude patřit mezi jeho priority v druhém funkčním období v Senátu. „Aby se jim nevzdalovaly služby. Počínaje samotným Libercem a konče Černousy, které byly jedinou obcí, kde jsem prohrál v prvním a druhém kole," řekl. Dohlédnout chce i na to, aby horní komora plnila svou ústavní funkci. „Aby dohlížel na dodržování práva v této zemi," dodal.

Loučková Kotasová zatím neví, zda a jak bude pokračovat v politice. „To bych nechala zatím bez odpovědi. Odpočinu si především. Myslím, že to potřebuji já i rodina, která za mnou stála," dodala Loučková Kotasová, která je za ANO náměstkyní primátora Liberce. Ani v této funkci nebude pokračovat. V komunálních volbách byla na kandidátce ANO 16. a v novém zastupitelstvu není.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Zbranek a Město Liberec

Štítky ČR, volby, senát, ANO, STAN, Liberec, 2.kolo, canov, loučková kotasová, Michael Canov, ANO 2011, Radka Loučková Kotasová, funkční období, ODS, KDU-ČSL, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jirka Bouma

Jen se zeptám, on tu paní někdo zná, že bude radit ostřílenému kozákovi ? To jsou teda poměry.....Ženská vypadá jak když je pod práškama, nikdo ji v životě neviděl, ale chtěla by radit......Není to náhodou známá Pekarové ? To je další smutný příběh jak tahle paní z Liberce.........ach jo.....

Neděle, 2. října 2022, 21:33Odpovědět

VOLBY 2022: Víc se věnovat svému obvodu, vzkázala poražená Loučková Kotasová znovuzvolenému senátoru Canovovi  |  Volby  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.