Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Nově zvolená senátorka Lena Mlejnková získala téměř 63 % hlasů. Ráda by se věnovala zdravotnictví

Nově zvolená senátorka Lena Mlejnková (SLK) by se v Senátu ráda věnovala zdravotnictví a sociálním věcem, kterými se zabývá dlouhodobě. Do konce volebního období plánuje zůstat starostkou Semil, zasedat ale bude i v krajském zastupitelstvu, kam byla před týdnem znovu zvolena. Mlejnková porazila ve druhém kole voleb do Senátu v obvodu 35, který zahrnuje Jablonecko a část Semilska, bývalého jabloneckého primátora Milana Kroupu (ANO), hlas jí dalo téměř 63 procent voličů.

Devětačtyřicetiletá Lena Mlejnková (SLK) zvítězila ve druhém kole senátních voleb. Od voličů obdržela celkem 14 299 hlasů. Naopak padesátiletý Milan Kroupa (ANO) získal pouze 8 424 hlasů, což je o 5 875 hlasů méně. Pro starostku Semil hlasovalo 62,92 % voličů, pro jabloneckého podnikatele Kroupu celkem 37,07 %.

„Teď to bude o organizaci, já jsem nad tím velmi pečlivě dopředu přemýšlela, abych nezklamala nikoho z lidí, kteří mě volili. V Semilech požádám kolegy, abych byla neuvolněnou starostkou a jenom dokončila tu práci, kterou mám rozdělanou," sdělila Lena Mlejnková.

V krajském zastupitelstvu bude řadovou zastupitelkou, jednání je jednou za měsíc, chce mít ale přehled o regionu. „Ne všechno se dá vyřešit z města nebo z kraje, některé projekty potřebují větší podporu, rozhodně rozvrhnu svoje síly," dodala.

Mlejnková postoupila ze druhého místa, ve druhém kole jí ale hlas dalo 14 299 voličů. „S obrovskou pokorou děkuju všem za každý hlas, děkuju všem, kteří přišli a děkuju kolegům ze Starostů pro Liberecký kraj, protože oni se o to taky obrovsky zasloužili, je to společný výsledek," doplnila Mlejnková. Zároveň přiznala, že ji po letech v komunální politice čeká nová etapa. „Děti odešly na vysokou školu, chci se vrhnout do nové práce," poznamenala a dodala, že chce aktivně podporovat projekty v regionu.

Pro Milana Kroupu nebyla porážka ve druhém kole překvapením. „Já jsem sice vyhrál první kolo voleb, ale v těsném závěsu za mnou byl pan (Vít) Němeček a paní Mlejnková a vzhledem k tomu, že všichni ostatní kandidáti s výjimkou SPD vlastně svoje hlasy přeposlali paní Mlejnkové, tak ta matematika je neúprosná a výsledek byl předpokládaný. Je to takový to klasický 'všichni proti ANO'," uvedl.

Druhého kola senátních voleb se zúčastnilo celkem 20,57 % voličů, v prvním kole před týdnem hlasovalo 32,54 %.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB Lena Mlejnková

Štítky Senátní volby, Jablonec nad Nisou, volby, Lena Mlejnková, Milan Kroupa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nově zvolená senátorka Lena Mlejnková získala téměř 63 % hlasů. Ráda by se věnovala zdravotnictví  |  Volby  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.