Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Některé děti ze základních škol se dočkají delších prázdnin. Důvodem jsou stavební úpravy

Větší města Libereckého kraje zaplatí miliony korun, a to za modernizace a opravy základních škol. Stavební úpravy budou probíhat během letních měsíců, proto budou mít děti z některých škol v Libereckém kraji, delší prázdniny.

Švermovka v Liberci

O tři dny dříve, 27. června, začnou prázdniny pro děti ze ZŠ Švermova v Liberci-Františkově. Za 12 milionů korun se bude kompletně rekonstruovat školní kuchyně. „Je na hranici životnosti, i hygiena už měla výhrady,“ řekla ředitelka školy Jarmila Hegrová.

Práce ovlivní výuku i v září, děti budou muset chodit na obědy do půl kilometru vzdálené školy Na Bojišti. „Částečně budeme muset rozvrh řídit výdejem obědů,“ dodala ředitelka.

Vraťák

V pátek 22. června skončí školní rok pro děti ze základní školy ve Vratislavicích nad Nisou. Důvodem je fakt, že městský obvod Liberce nechává za 25 milionů korun s pomocí evropské dotace přistavovat jedno patro školní budovy.

Ve střešní nástavbě bude pět tříd a jedna odborná učebna. Kapacita školy tak stoupne ze 650 na 750 míst a podle starosty bude dostatečná i pro další léta.

Nástavba by měla být hotová do konce prázdnin, podle starosty se ale připravují i na možnost, že se práce protáhnou. V takovém případě by to škola v září řešila vytvořením tříd v odborných učebnách, ne prodloužením prázdnin. „Podle ředitele školy se takový nouzový stav dá zvládnout měsíc,“ sdělil starosta Lukáš Pohanka

Šumava v Jablonci

V Jablonci nad Nisou budou mít o dva týdny delší letní prázdniny děti ze ZŠ Šumava, kde se za 19 milionů korun budou zateplovat tři pavilony. „Školní rok skončí o týden dřív a nový začne o týden později, 10. září,“ uvedla vedoucí sekretariátu primátora Jana Matěchová.

Dělníci pak budou v ZŠ Šumava ještě asi měsíc, práce budou dokončovat za provozu školy. Opravy jsou v Jablonci na léto naplánovány v dalších 16 školách a školkách.

Tyršovka v České Lípě

V České Lípě skončí o den dříve výuka v ZŠ Dr. M. Tyrše, kde se za 5,2 milionu bude obnovovat školní hřiště a za více než milion opravovat střecha.

Foto Jan Král | Zdroj ČTK

Štítky Liberecký kraj, základní školy, školní prázdniny, modernizace, opravy, základní škola, Liberec, Jablonec nad Nisou, Šumava, Česká Lípa, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé děti ze základních škol se dočkají delších prázdnin. Důvodem jsou stavební úpravy  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.