Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberecký kraj láká spoustu zahraničních novinářů a nejen díky Ještědu

Okolí, kde žijeme, má co nabídnout. Svědčí o tom i velký zájem zahraničních reportérů a bloggerů, kteří letos náš kraj navštívili. Mezi hlavní lákadla patří samozřejmě dominanta v podobě Ještědu, ale také výroba skla a bižuterie i krásná příroda.

Do Libereckého kraje míří každoročně mnoho novinářů z celého světa, aby objevovali zdejší krásy. „Během roku navštívili náš kraj novináři z Ruska nebo například Dánska. Ti měli možnost okusit krásu zdejší zimy,“ uvedl tiskový mluvčí Libereckého kraje Filip Trdla. Více než šest desítek redaktorů navštívilo kraj během akce Travel Trade Day, kdy přijeli bloggeři z Anglie, Skotska i Ameriky.

Nově padl sever Čech do oka i Španělům. „V září nás navštívila delegace ze Španělska. Obdivovali Český ráj a vyzkoušeli si i stále oblíbenější jízdu na koloběžce,“ komentoval Trdla. Z největší dálky pak přicestovali reportéři z Japonska.

Období Vánoc obdivovali novináři z Rakouska a Švýcarska. Ti zavítali do výrobny vánočních ozdob v Poniklé, Muzea skla a bižuterie v Jablonci nebo Muzea betlémů v Kryštofově Údolí.

Foto Jan Mocňák

Štítky kraj, návštěva, novináři, kultura, Liberecký kraj, Ještěd, Rusko, Dánsko, Anglie, Česko, Skotsko, Španělsko, Amerika, krása, Japonsko, Rakousko

Liberecký kraj láká spoustu zahraničních novinářů a nejen díky Ještědu  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.