Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Od Nového roku mohou autoři a nakladatelé soutěžit o Knihu roku Libereckého kraje

V loňském roce byla originální soutěž krajská Kniha roku vyhlášena poprvé. Letos pokračuje. Nominace budou probíhat od 1. ledna do poloviny února.

Do soutěže se mohou přihlásit jak autoři, tak nakladatelé. Kniha by se ovšem měla týkat Libereckého kraje. „Obsah knížky by měl být provázaný s Libereckým krajem, ať už se bude jednat o jeho obyvatele, místa nebo příběhy,“ uvedl mluvčí kraje Filip Trdla.

Nominace bude hodnotit sedmičlenná odborná komise. Mezi jejími členy budou zástupci Krajského úřadu, Krajské vědecké knihovny, i odborník z oblasti nakladatelské činnosti a knižního obchodu. Vítěz bude slavnostně vyhlášen 23. dubna v liberecké knihovně.

„Liberecký kraj je jediný, který takovou soutěž vyhlašuje. V loni se do soutěže přihlásilo celkem sedmadvacet knižních titulů. Letos jich možná bude ještě více,“ řekla radní Květa Vinklátová. Bližší informace a přihlášku naleznete ZDE.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kniha, soutěž, kraj, Liberecký kraj, Kniha roku Lidových novin, Květa Vinklátová

Od Nového roku mohou autoři a nakladatelé soutěžit o Knihu roku Libereckého kraje  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.