Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Portál S.O.S. Liberecký kraj pomáhá se spletitými situacemi i nepřehlednou byrokracií

Portál S.O.S. Liberecký kraj přináší občanům praktické informace, které pomáhají zorientovat se v husté síti všemožných formulářů, příspěvků, pojištění i dokumentů. Mnoha lidem může portál pomoci najít řešení nenadálé situace.

Webové stránky informují v celkem pěti oblastech, od životních situací jako je například propuštění z nemocnice, přes příspěvky a dávky, důchudy až po nemocenské pojištění a regionální informace. „Portál se stal velmi užitečný a za to jsem velmi ráda,“ uvedla náměstkyně hejtmana Jitka Volfová. Lidé zde najdou mnoho rad a tipů, kam nebo na koho se v konkrétních situacích obrátit.

Na portálu tak lidé najdou potřebné informace, které jim mohou pomoci v obtížných životních situacích, třeba při ztrátě zaměstnání. Projekt S.O.S. Liberecký kraj je unikátní. V žádném kraji takto přehledný portál spojující zdravotní, sociální a veřejné služby zatím není. Stránky doposud navštívilo více než 4 000 lidí a tvůrci připravují i rozšíření, které by se mohlo věnovat oblasti rodina a děti, dluhy a exekuce, nebo bydlení.

Foto Dominik Svoboda

Štítky sos liberecký kraj, pomoc, portál, Liberecký kraj, Jitka Volfová

Portál S.O.S. Liberecký kraj pomáhá se spletitými situacemi i nepřehlednou byrokracií  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.