Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Rušení finančních úřadů ve Frýdlantu, Novém Boru a Tanvaldu? Kraj je proti

Radní Libereckého kraje odsouhlasili návrh nesouhlasného usnesení proti záměru Finanční správy zrušit některé menší pobočky finančních úřadů.

V rámci tzv. optimalizace má Finanční správa v plánu zrušit Finanční úřady v Novém boru, Frýdlantu a Tanvaldu. Vedení kraje je ale proti. „Ministerstvo považuje tyto 3 oblasti jako hospodářsky slabé. Možná by tak měl stát spíše svou agendu přesouvat právě do takových regionů, kde je vyšší nezaměstnanost,“ uvedl hejtman Martin Půta a podotkl, že podle něj se rušení poboček nejen v těchto lokalitách týká vedle Finančních úřadů také například poštovních poboček nebo policejních stanic.

Podle hejtmana by bylo smysluplnější místo personálních škrtů zapracovat na komplexní digitalizaci státní správy. „Pak by mohlo být krajské sídlo finančního úřadu ve Frýdlantu. Tam totiž úřad působí ve vlastní budově, zatímco v Liberci si musí kanceláře dlouhodobě pronajímat,“ komentoval Půta.

Foto askew

Štítky finanční úřad, Liberecký kraj, Frýdlant, Nový Bor, Tanvald, Finanční správa, Martin Půta, Liberec

Rušení finančních úřadů ve Frýdlantu, Novém Boru a Tanvaldu? Kraj je proti  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.