Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sedmnáct mostů v kraji je v nejhorším stavu. Nyní se hledají dodavatelé na rekonstrukci

V příštím roce plánuje kraj rekonstrukci celkem tří mostů, které jsou v havarijním stavu. Nyní hledá firmy, které by se do rekonstrukcí za celkem 37 milionů pustily.

Už příští rok by tak měla začít rekonstrukce například mostu v Poniklé. „Tato rekonstrukce v údolí řeky Jizery bude nejnáročnější,“ uvedl mluvčí kraje Filip Trdla. Současný kamenný most nahradí nová železobetonová konstrukce. Náklady na opravu tohoto mostu se pohybují okolo 18,5 milionu korun.

Dále jsou v plánu rekonstrukce mostů přes Robečský potok mezi obcemi Provodín a Jestřebí a nedaleko obce Dubá. „Pokusíme se na rekonstrukce získat dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury,“ komentoval náměstek Jan Sviták.  Most přes Robečský potok v současné době tvoří kamenná klenba, kterou vystřídá ocelobetonová.

A úplně nový most vyroste i v rokli za Dubou. Současná konstrukce půjde k zemi a nahradí ji úplně nová. Příští rok chce kraj také začít připravovat rekonstrukci dalších deset mostů. 

Ohodnoť článek

Foto Hradec Králové

Štítky most, kraj, Liberecký, stavba, rekonstrukce, Dubá, Jan Sviták, Státní fond dopravní infrastruktury, Jizera, Poniklá, Provodín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmnáct mostů v kraji je v nejhorším stavu. Nyní se hledají dodavatelé na rekonstrukci  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.