Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Arriva už trénuje na železnicích v Libereckém kraji. Od neděle začne jezdit na nových linkách

Zanedlouho můžete na Liberecku potkávat další vlaky společnosti Arriva, která bude zajišťovat některé spoje. Už nyní ale na trasách trénují a v neděli sveze první cestující.

Celkem Arrivě přibude nových devět linek v pěti krajích a Praze. Jízdenky na rychlíky jsou již nyní v prodeji na internetu, kde budou o něco levnější. „Vedle toho budeme jízdenky prodávat i ve vybraných stanicích a na palubě vlaků,“ komentoval generální ředitel Arrivy Daniel Adamka. Při nákupu jízdenky na rychlík na netu si navíc můžete vybrat i místo, kde chcete sedět.

A že jde Arriva s dobou je vidět i na tom, že u stevarda můžete jízdenku zaplatit kartou. Nemusíte tak hledat po kapsách drobáky nebo s obavami předkládat velkou bankovku. Liberecký krajem budou projíždět rychlíky R21 z Prahy přes Turnov do Tanvaldu a R22 z Kolína přes Nový Bor až do Šluknova.

Jak to bude s cenami? Ty se budou odvíjet mimo jiné i od poptávky cestujících. „Méně obsazené spoje tak budou levnější, při nákupu na poslední chvíli si u špičkových spojů lidé trochu připlatí,“ sdělil ředitel společnosti Arriva Jiří Nálevka. Díky napojení na integrované dopravní systémy mohou lidé v Liberecké kraji cestovat vlaky Arriva na jízdenky IDOL. A tarify bude možné i kombinovat s jízdenkami Arrivy.

Nově bude Arriva na Liberecku jezdit na trase z Liberce přes Železný Brod do Lomnice nad Popelkou a mezi Železným Brodem a Tanvaldem. „Na liberecké tratě využijeme nízkopodlažní vlaky Desiro, ve kterých bude Wi-Fi i voda zdarma,“ uvedl mluvčí Arrivy Martin Farář.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Arriva

Štítky Arriva, vlaky, Liberecký, železnice, Liberecký kraj, Praha, Tanvald, Železný Brod, Turnov, Kolín, Nový Bor, Šluknov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Arriva už trénuje na železnicích v Libereckém kraji. Od neděle začne jezdit na nových linkách  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.