Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V celém kraji jsou v provozu jen tři lyžařské areály

Letošní zima zatím tedy na sníh moc bohatá nebyla. A projevuje se to i na lyžařských střediscích. Zatím jsou v provozu tři areály, vše ale může změnit počasí v následujících dnech.

V Libereckém kraji jsou v provozu lyžařské areály Černá Říčka v Desné na Jablonecku, Vítkovice na Semilsku a areál Severák v Hraběticích na Jablonecku. Ostatní se potýkají s nedostatkem sněhu a příliš teplým počasím. V Rokytnici nad Jizerou na Semilsku se provozovatelé sjezdovek snažili několikrát zasněžovat, ale sníh pokaždé roztál.

„Není sníh, nemrzne, ale dnes možná začneme zase stříkat,“ řekl ředitel Spartaku Rokytnice Vít Pražák. Několik základních okruhů by se podle něho mohlo otevřít do tří dnů. „Od začátku prosince jsme měli asi pět nebo šest dní, kdy teploty dovolily zasněžovat,“ uvedl. Ale pokaždé, než se spustily vleky, sníh roztál.

Se stejnými problémy se potýkají i v areálu Paseky nad Jizerou na Semilsku. Martin Řípa za skiareál uvedl, že by se mohlo začít jezdit na přelomu roku. Zástupce ředitele skiareálu Harrachov, také na Semilsku, Vlastislav Fejkl rovněž potvrdil, že je sněhu málo. V provozu je pouze jedna lanovka na sjezdovku Čertova hora.

V lyžařském středisku Černá říčka u obce Desná na Jablonecku se dnes jezdí od rána na hlavní sjezdovce. Podle provozovatele Martina Lauera je ale množství sněhu na hraně. Lyžaře horší situace na sjezdovce neodradila, přijelo jich okolo dvou set.

Provozovatel plánuje otevřít i dětský vlek. „Má se ochladit, takže budeme zase zasněžovat, v neděli bychom mohli spustit i malý vlek,“ uvedl. V provozu je i areál ve Vítkovicích na Semilsku a Severák v Hraběticích na Jablonecku. Štěpán Juřík za areál v Hraběticích uvedl, že od rána přišlo asi 150 lyžařů. Areál bude podle něj v provozu i o víkendu.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook: Skiareál Šacberk

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Liberecký, lyžařské středisko, Liberecký kraj, okres Semily, sjezdovka, okres Jablonec nad Nisou, Hrabětice, Desná, Vítkovice, Černá Říčka, Severák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V celém kraji jsou v provozu jen tři lyžařské areály  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.