Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Po ztraceném manželském páru v Krkonoších pátrali v rámci cvičení kynologové

V uplynulých dnech se na vrcholcích Krkonoš sešlo dvanáct hasičských kynologů z celé republiky. Během zimního setkání si vyzkoušeli mimo jiné i pátrání po ztracených osobách.

Letošní setkání organizovali psovodi Libereckého kraje ve složení Pavel Málek, Václav Vančura a Pavel Viták. Tři dny v Krkonoších zní možná jako super dovča, kynologové ale na nějaké lenošení a relaxování moc času neměli. „Setkání bylo zaměřené na pátrání po pohřešovaných osobách v zimních podmínkách a dále například na nácvik transportu psů pomocí pásové techniky,“ řekla mluvčí hasičů Lucie Hložková.

Podle samotných kynologů jsou podobné akce velmi přínosné. „V republice nás je celkem třináct a je důležité, abychom si vzájemně vyměňovali zkušenosti a podělili se o své znalosti,“ řekl kynolog Pavel Málek.

V rámci této akce hasiči mimo jiné pátrali po ztraceném manželském páru. Figuranty zajišťovali další kolegové hasiči. Vedle pohybu v terénu čekaly na psovody i přednášky na téma hypotermie a komunikace se sebevrahem.

Ohodnoť článek

Foto HZS LK

Štítky kynologové, hasiči, Liberecký, Krkonoše, psovodi, Václav Vančura, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Po ztraceném manželském páru v Krkonoších pátrali v rámci cvičení kynologové  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.