Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

I když už teploty lezou pomalu nahoru, stále si můžete užít pěknou lyžovačku

Přestože poslední dny jsou opravdu teplé a více než zimu už připomínají jaro, podmínky pro lyžování nejsou podle většiny skiareálů vůbec špatné. Podle předpokladů by měl sníh vydržet do jarních prázdnin v příštím týdnu.

Podmínky pro lyžování v Libereckém kraji jsou velmi dobré. Na sjezdovkách v zimních střediscích leží od deseti do 80 centimetrů sněhu. Lyžaři mají v Jizerských horách k dispozici skoro 17 kilometrů tratí a v západní části Krkonoš přes 35 kilometrů, vyplývá z údajů od provozovatelů.

Podmínky mírně vylepšilo úterní sněžení. „Nahoře přibylo asi 15 centimetrů sněhu. Ve středu ráno přimrzl a podmínky na sjezdovkách byly velmi dobré. Máme na nich asi 35 centimetrů sněhu a předpokládáme, že vydrží i příští týden, kdy budou prázdniny v Libereckém kraji a v Mladé Boleslavi,“ uvedl provozní náměstek skiareálu v krkonošském Harrachově Vlastislav Fejkl.

Za solidní označil podmínky pro lyžování provozovatel krkonošského skiareálu v Pasekách nad Jizerou Martin Řípa, spokojený je s nimi i ředitel střediska v nedaleké Rokytnici nad Jizerou Vít Pražák. „Ve středu to tady bylo jak v Tyrolsku. V noci přimrzlo a svítilo slunce,“ řekl.

Obdobně jsou na tom i Jizerské hory. „Je to ideální, sněhu máme dostatek, je to přimrzlé s malým popraškem sněhu a občas svítí i slunce,“ uvedl za skiareál Černá Říčka v Desné Martin Lauer. Obdobné podmínky jako před týdnem jsou v areálech Ski bižu, tedy na Tanvaldském Špičáku, Severáku a v Bedřichově.

Na Ještědu v Liberci se v tomto týdnu lyžuje na dvou sjezdovkách, další dvě se otevřou na víkend. K dispozici tak bude zhruba pět kilometrů tratí. „Je to stále dobré. Tím, že jsme přes týden Slalomák a Libereckou ušetřili, tak si myslím, že o víkendu bude dobrá lyžovačka,“ uvedl ředitel ještědského střediska Jakub Hanuš.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Liberecký, lyžování, jarní prázdniny, Liberecký kraj, sjezdovka, Jizerské hory, Krkonoše, Martin Lauer, Mladá Boleslav, Harrachov, Tyrolsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I když už teploty lezou pomalu nahoru, stále si můžete užít pěknou lyžovačku  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.