Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hasiči od pátku bojují s bouřkami. Odčerpávají vodu ze sklepů a odklízí stromy

Od pátečního dne zasahují hasiči na území Libereckého kraje v souvislosti se silnými bouřkami.

Na celý víkend Český hydrometeorologický ústav vyhlásil výstrahu před velmi silnými bouřkami. Hasiči kvůli přívalovým dešťům i větru zasahovali u zatopených objektů i polámaných stromech. Hasiči vyjížděli k několika polámaným stromům následkem dnešní bouřky. Jeden z nich spadl na rodinný dům v Liberci, Horním Hanychově. Strom byl odstraněn bez poškození střechy za pomoci lezecké techniky bezmála po dvou hodinách,“ informovali hasiči v pátek na twitteru. 

Během soboty následně vyjížděly hasičské jednotky k případům zejména na Jablonecku a Liberecku. Hasiči odčerpávali vodu ze sklepů rodinných i bytových domů. „Z neprůjezdných komunikací odklízíme spadlé stromy,“ komentovali hasiči na sociálních sítích. 

Jablonečtí hasiši museli kalovými čerpadly odstranit vodu z bytového domu v ulici Pražská a následně z rodinného domu na Vrkoslavicích. „Hasiči ze stanice Raspenava společně s dobrovolnou jednotkou v obci Dolní Řasnice odstraňovali strom na komunikaci II/291. Po rozřezání stromu hasiči přejeli k místní chalupě, která byla ohrožena přívalovým deštěm. Dobrovolní hasiči zde umístili pytle s pískem,“ popsali hasiči.

Několik stromů musely jednotky odstraňovat také v Mníšku, kde spadly na vedení. Ve Vratislavicích pro změnu zatékala voda do výtahové šachty v panelovém domě. Po pádu vzrostlého smrku na kostel sv. Anny ve skalici u České Lípy museli hasiči evaukovat 12 osob, které byly tou dobou na mši.

Do toho se přidal ještě požár ve Sloupu v Čechách, kd evzplála rekreační chata. „Hasiči uchránili majetek v hodnotě 1 000 000,- Kč a škoda způsobená požárem byla stanovena na 100 000,- Kč,“ dodali hasiči.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky bouřka, hasiči, Liberecký, strom, Liberecký kraj, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Twitter, Liberec, Skalice u České Lípy, Liberec XIX-Horní Hanychov, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči od pátku bojují s bouřkami. Odčerpávají vodu ze sklepů a odklízí stromy  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.