Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Křišťálové údolí nabídne v létě program pro celé rodiny

Liberecký kraj chce o prázdninách návštěvníky lákat nejen na krásnou přírodu, ale také do místních skláren a muzeí. V projektu Křišťálové údolí (Crystal valley) nabízí výhodnou týdenní vstupenku za 250 korun pro jednotlivce a za 480 korun pro rodinu s až čtyřmi dětmi. Uplatnit ji bude možné do 15. září nejen v zapojených sklářských a bižuterních provozech a muzeích, ale také třeba na sedačkové lanovce Skalka na libereckém Ještědu.

„Snažíme se propagovat zážitky, které jsou trošku mimořádné. Víme, že lidé se vzhledem k situaci budou nejvíc pohybovat v přírodě, ale chceme jim nabídnout i zajímavé provozy, aby viděli něco, co je pro náš kraj specifické,“ řekla krajská radní pro cestovní ruch Květa Vinklátová. Do projektu se zapojilo 26 subjektů, hlavně sklářských a bižuterních podniků a muzeí. Zájemci mohou za zvýhodněné vstupné navštívit populární sklárny v Harrachově, Poniklé nebo Pěnčíně, ale i méně známé provozy v Železném Brodu nebo Novém Boru.

Liberecký kraj je oblíbenou turistickou oblastí, tisíce návštěvníků do něj každoročně míří za přírodou a sportem do Jizerských hor, Krkonoš, Českého ráje nebo k Máchovu jezeru. Ve světě je však unikátní koncentrací sklářské a bižuterní výroby s vysokým podílem ruční práce. V kraji je více než 280 firem a živnostníků. „Pro návštěvníky je velice silným zážitkem vidět rozžhavené tekoucí sklo a to, jak z něj vzniká pod rukama sklářů třeba nádherná váza nebo skleněný šperk," řekla Vinklátová.

V létě je Liberecký kraj spojený i s oblíbenými akcemi, ty největší budou ale muset letos návštěvníci oželet kvůli opatřením, která mají snížit riziko šíření covidu-19. Zrušit museli organizátoři hudební festival Benátská!, který je v kraji nejnavštěvovanější kulturní akcí o letních prázdninách. Loni ji v areálu ve Vesci během čtyř dnů navštívilo přes 40.000 lidí. Neuskuteční se v červenci ani tradiční Slavnosti svijanského piva, které každoročně přilákaly kolem 10.000 lidí. Naopak už pojedenácté se bude konat hudební a divadelní Sedmihorské léto, které nabídne vystoupení kapely Hradišťan, Dalibora Jandy nebo Tomáše Kluse.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, turistika, správa, rekreace, kultura, Liberecký, muzeum, Liberecký kraj, léto, příroda, údolí, rodina, Ještěd, Květa Vinklátová, Tomáš Klus, Dalibor Janda, Hradišťan, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Křišťálové údolí nabídne v létě program pro celé rodiny  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.