Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mikroregion Frýdlantsko letos podpoří sociální služby téměř dvěma miliony korun

Částkou 1,82 milionu korun letos věnují zástupci 16 obcí v rámci Mikroregionu Frýdlantsko sociálním službám. Jedná se o služby pomáhající seniorům, osobám v těžkých životních situacích nebo handicapovaným.

Prostřednictvím Dotačního programu na Podporu sítě sociálních služeb rozdělil Mikroregion Frýdlantsko peníze mezi celkem 12 organizací na 18 druhů sociálních služeb. „Do dotačního programu se mohli přihlásit poskytovatelé, kteří jsou zapojeni do komunitního plánování a byli zahrnuti do základní sítě sociálních služeb na Frýdlantsku pro rok 2020,“ sdělila Lenka Porubská za Mikroregion Frýdlantsko.

Finanční pomoc by měla zlepšit nejen fungování sociálních služeb ale i jejich dostupnost. „Do financování se zapojilo šestnáct měst a obcí: Bílý Potok, Černousy, Dětřichov, Dolní Řasnice, Frýdlant, Habartice, Hejnice, Heřmanice, Horní Řasnice, Jindřichovice pod Smrkem, Krásný Les, Kunratice, Lázně Libverda, Nové Město pod Smrkem, Pertoltice, Višňová,“ informovala Porubská.

Podpory se dočkaly například organizace Diakonie ČCE, Maják NMPS, ADVAITA nebo Člověk v tísni, Most k naději či Fokus Liberec.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Mikroregion Frýdlantsko, Liberecko, sociální služby, Frýdlantsko, Diakonie Českobratrské církve evangelické, Člověk v tísni, Bílý Potok, Černousy, Dětřichov, Dolní Řasnice, Frýdlant, Hejnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mikroregion Frýdlantsko letos podpoří sociální služby téměř dvěma miliony korun  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.