Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hygienici kontrolují tábory. Letošní sezóna je zatím klidná a bez závad

Krajská hygienická stanice se každoročně v letních měsících zaměřuje na kontrolu táborů a dalších podobných akcí. Zatím jich zkontrolovala zhruba třicet.

V letošním roce má KHS v Libereckém kraji ohlášeno celkem 190 táborů s 289 běhy a dalších 41 podobných akcí s celkem 62 běhy. Hygienici zatím zkontrolovali 29 táborů a 4 další akce.

Kontroly zatím neodhalily žádné závažné závady. „Letošní dětské rekreace hodnotíme zatím kladně. Neevidujeme žádný hromadný výskyt onemocnění ani horečnatá onemocnění,“ řekla Kateřina Hochmalová, ředitelka odboru hygieny dětí a mládeže. Zároveň podle zdravotních deníků je patrné, že se na táborech velmi často vyskytují klíšťata.

Kromě nevyhovujících výsledků pitné vody jsme neshledali žádné závady,“ komentovala Hochmalová. Hygienici provedli celkem osm odběrů vzorků pitné vody na táborech, které jsou zásobovány z individuálních zdrojů. Dva vzorky nevyhověly požadavkům legislativy.

Taková voda pak nesmí být využívána k pití, na mytí nádobí nebo k osobní hygieně. Při kontrolách hygienici také zjistili, že se letos více dbá na úklid a dezinfekci. Zatím na všech kontrolovaných místech měli všichni dospělí i děti potvrzení o bezinfekčnosti.

Mimo to hygienici sledují skladbu jídelníčku, dodržování pitného režimu, ubytování i režim dne. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky KHS, hygiena, tábory, léto, Liberecký, Krajská hygienická stanice, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici kontrolují tábory. Letošní sezóna je zatím klidná a bez závad  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.